La Liga pozvala dječake i trenera s Tajlanda da posjete Španiju

AA
La Liga pozvala dječake i trenera s Tajlanda da posjete Španiju
Čelnici španske La Lige pozvali su svih 12 dječaka i njihovog trenera, koji su bili zarobljeni duže od dvije sedmice u potopljenoj pećini na Tajlandu, da posjete Španiju.

 U saopćenju La lige se navodi kako su u Španiji svi sretni što su dječaci i trener konačno spašeni.

"La Liga dječake i njihovog trenera poziva u Španiju kako bi nogometne heroje gledali uživo na terenu", navodi se u saopćenju.

Javier Tebas, predsjednik La Lige, istakao je da bi volio biti domaćin dječacima kako bi zajedno s njima uživao u nogometu, dodajući kako im na ovaj način želi pomoći da se potpuno oporave.

Real Madrid i Barcelona su također pozvali dječake na svoje utakmice. I FIFA je pozvala dječake na finalni meč Svjetskog prvenstva, ali oni ipak neće moći putovati u Rusiju jer su još uvijek pod nadzorom ljekara.

Tajlandska mornarica saopćila je u utorak da je iz potopljene pećine spašeno svih 12 dječaka i njihov trener koji su bili zarobljeni duže od dvije sedmice.

Spasilačke ekipe su iz pećine izvukli preostala četiri dječaka i njihovog trenera, a tokom prethodna dva dana izvučeno je osam dječaka.

Time je okončana velika drama koja je trajala od 23. juna kada su mladi fudbaleri uzrasta između 11 i 16 godina i njihov 25-godišnji trener zarobljeni u poplavljenoj pećini Tham Luang Nang Non.

Spasioci su tek nakon devet dana uspjeli doći do zarobljenih u pećini, a zahtjevna operacija trajala je tri dana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije