Barcelona dozvolila Suarezu da oporavak nastavi u reprezentaciji Urugvaja

AA
Barcelona dozvolila Suarezu da oporavak nastavi u reprezentaciji Urugvaja
/ Luis Suarez, FOTO: EPA/Radiosarajevo.ba
Fudbalski kub Barcelona dozvolio je napadaču Luisu Suarezu da oporavak od povrede koljena nastavi u reprezentaciji Urugvaja.

Suarez je izvan stroja od 16. augusta kada je povrijedio koljeno u drugom susretu Superkupa Španija protiv Real Madrida, koji je “Barca“ izgubila rezultatom 0:2. Sjajni napadač dobio je klupsku dozvolu da se priključi reprezentaciji Urugvaja na pripremama za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

“Luis Suarez se dobro oporavlja od povrede desnog koljena koju je dobio u drugoj utakmici Superkupa Španije. Medicinsko osoblje Barcelone i Fudbalski savez Urugvaja dogovorili su se da se napadač priključi nacionalnom timu i nastavi s rehabilitacijom“, saopšteno je iz Barcelone uoči današnje utakmice španske La Lige u gostima kod Alavesa.

Urugvaj je nakon 14 odigranih kola treći u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal. Čekaju ga dvije jako važne utakmice 31. augusta protiv Argentine na domaćem terenu i pet dana kasnije u gostima kod Paragvaja.

Na Svjetsko prvenstvo iz Južne Amerike plasiraće se četiri prvoplasirane reprezentacije, dok će petoplasirana u baraž u kojem će igrati protiv predstavnika Okeanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije