Barbarez pred meč sa Mađarskom povukao potez koji je oduševio sve u Zenici

1
A. S.
Barbarez pred meč sa Mađarskom povukao potez koji je oduševio sve u Zenici
Foto: N/FSBiH / Sergej Barbarez

Od 20:45 sati večeras, 14. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici igra se susret četvrtog kola UEFA Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Mađarske. Ovo je duel koji bi mogao odlučiti ko će završiti kao trećeplasirani u grupi 3 divizije A, što garantira opstanak u elitnom razredu europskog nogometa.

U Zenici sve je spremno, a poznate su i početne postave obje reprezentacije. Ono što je najviše obradovalo 12.000 navijača na Biljnim polju je potez selektora Sergeja Barbarstva, koji je od prve minute dao šansu ljubimcu BH Fanaticosa Esmiru Bajraktareviću.

Mlada zvijezda Zmajeva i MLS kluba New England Revolution brzo je osvojio srca navijača i bit će zanimljivo kako će se snaći od prve minute u Zenici. Pamtimo njegovu sjajnu asistenciju Edinu Džeki za gol protiv Nizozemske (2:5), a protiv Njemačke (1:2) prije dva dana igrao je 10-tak minuta.

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

Barbarez nakon poraza od Mađarske: "Nijednom igraču ne mogu zamjeriti zalaganje i borbu"

BOSNA I HERCEGOVINA: Vasilj, Gazibegović, Kolašinac, Bičakčić, Katić, Burnić, Hajradinović, Gigović, Tahirović, Bajraktarević, Džeko.

MAĐARSKA: Dibusz, Nikitscher, Fiola, Orban, Szoboszlai, Schafer, Bolla, Zs. Nagy, B. Barga, Sallai, Botka.

Glavni arbitar će biti Englez Anthony Taylor, njemu će asistirati sunarodnjaci Gary Beswick i Adam Nunn, dok će četvrti arbitar biti Darren England.  U VAR sobi će biti David Coote i Constantine Hatzidakis, također iz Engleske.

Utakmicu možete pratiti u direktnom TV prijenosu na BHT1, dok tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije