Banjalučki Željezničar ostvario transfer na kojem će mu svi pozavidjeti

Radiosarajevo.ba
Banjalučki Željezničar ostvario transfer na kojem će mu svi pozavidjeti
Mladi fudbaler banjalučkog Željezničara Jovan Vladimir Pavlović novi je član slovačkog Trenčina, a ovaj klub će za njegove usluge platiti čak 300.000 eura.

Za banjalučki portal Pravda ovu informaciju potvrdio je direktor Željezničara Zlatko Davidović. On je istaknuo kako je ponosan što je jedan mladi igrač ovog tima uspio ostvariti takav transfer.

"Naš cilj je bio da lansiramo na svjetsko tržište jednog odličnog mladog igrača iz naših redova i nakon dva i po olimpijska ciklusa, uspjeli smo u tome. Vladimir je naše dijete, tu je već deset godina i ovo je jako pozitivna stvar za nas. Nadamo se da ćemo u budućnosti uspjeti ostvariti još ovakvih transfera, mislim da je ovo dobar put prema naprijed. Nismo gledali novac nego njegov igrački razvoj, a on je u ovom trenutku prešao u klub koji ozbiljno radi na razvoju mladih igrača", kazao je Davidović.

Željezničar je uspio u transfer ugraditi i procenat od Pavlovićevog narednog transfera i ako Pavlović opravda očekivanja Željezničar će napraviti još veći profit.

Podsjetimo, najveći transfer ovog ljeta napravio je sarajevski Željezničar. Plavi su za isti iznos kao i banjalučki Željezničar prodali Ivana Lendrića u Lens.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije