Bajević: Ova kiša me natjerala da malo više razmišljam o sastavu

0
Radiosarajevo.ba
Bajević: Ova kiša me natjerala da malo više razmišljam o sastavu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Duško Bajević

Na stadionu Grbavica je održana konferencija za medije selektora reprezentacije BiH Dušana Bajevića uoči predstojeća utakmica polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske. 

Utakmica se igra sutra od 20.45 sati, a Bajević je kazao kako je već odredio sastav koji će istrčati na teren, odnosno da ima samo dilemu na jednoj poziciji. 

“Jesam. Razmišljam o jednom mjestu, a ovo ostalo sve znam. Ustvari, ova kiša me natjerala da razmišljam malo više. Ne bih govorio o sastavu detaljnije”, rekao je Bajević. 

Na pitanje koliko su nam veće šanse sada nego u prošloj sezoni Lige nacija kada smo također igrali protiv Sjeverne Irske, Bajević je rekao: 

“Istina je da smo se pripremali i pripremamo se dugo za ove dvije utakmice. Mislim da smo u ovom momentu kao ekipa po kvalitetu bolji. Dobro se poznajemo i znamo kvalitet jedni drugih. Vjerujem da se uz veliko zalaganje i odgovornost možemo dobiti ovu utakmicu, iako će se ona igrati po vremenu koje više za njih odgovara. To nam ipak ne može biti opravdanje. Smatram da će neka greška odlučiti utakmicu ako vrijeme bude ovakvo kao danas. Pokušat ćemo da se plasiramo dalje i osiguramo i tu drugu utakmicu. 

Otkrio je Bajević i da Zmajevi nisu dosad vježbali izvođenje penala, koji su sutra svakako moguć scenario. 

“Nismo vježbali jučer penale, ali da mislim o tome i da može i to biti – istina. Možda ćemo danas vježbati penale, ali bolje da razmišljamo drugačije, a ne o tim teškoćama i da sebi stvaramo stres. Idemo da igramo borbeno, damo sve od sebe i pokušamo dobiti utakmicu", istakao je selektro Zmajeva.

Na ovom okupljanju su po prvi put među Zmajevima i mladi stoperi Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić. 

“Već dugo su oni na spisku, pratili smo ih sve do danas i radi se o dvojici dosta dobrih igrača koji mogu da još napreduju i da budu jedna velika snaga naše reprezentacije. Vjerujem da još ima takvih igrača”, rekao je Bajević. 

Dodao je kako će sve novajlije dobiti priliku, samo je pitanje u kojoj utakmici od ovih predstojećih. 

“Ko će dobiti priliku, zavisi od igre. Utakmica je za nas veoma važna. Prema tome, kada će dobiti priliku i protiv koga, to ćemo vidjeti. Ali će je dobiti sigurno", potcrtao je Bajević.

Odgovorio je i na pitanje koja je najveća snaga BiH, a koja Sjeverne Irske. 

“Po čemu su poznati Irci i da li su bolji, to je teško reći, ali su tim koji ima jake motive, koja je takva kao nacija. Igraju utakmice s velikim zalaganjem i možda su tu jedna od nacija koja je u vrhu. Mislim da smo mi u prednosti u tehnici, kvalitetu… Te kvalitete koje mi imamo, na tome možemo graditi igru i očekivati bolje”, zaključio je Bajević. 

Utakmica BiH – Sjeverna Irska igra se na Grbavici u četvrtak od 20.45sati, prenosi SCSport.

U fotogaleriji i videu pogledajte današnji trening Zmajeva na Grbavici.

Inače, prema kladionici MOZZART reprezentacija BiH je favorit na sutrašnjoj utakmici.

Kvota na pobjedu našeg tima je 1,92, dok se za trijumf gostiju nudi kvota od 4,30.

Prema ponudi kladionice MOZZART, kvota na remi je 3,35.

Kompletnu ponudu kladionice MOZZART za ostale susrete baraža pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije