Bajević otkrio na koga neće računati tokom baraža

Radiosarajevo.ba
Bajević otkrio na koga neće računati tokom baraža
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Duško Bajević

Selektor bh. fudbalske reprezentacije Duško Bajević otkrio je na koje fudbalere neće računati u susretima predstojećeg baraža za Evropsko prvenstvo.

"Imamo već dva otkaza, Toni Šunjić je prešao u Kinu iz Rusije, tamo je u karantinu, neće imati nikakvog izlaska. Adnan Kovačević je povrijeđen i na njih dvojicu nećemo računati'', pojasnio je Bajević.

Govoreći o prethodnim utakmicama reprezentacije protiv Italije i Poljske, selektor je rekao da je htio provjeriti na koga može računati.

"Imali smo igrača koji nisu mogli da dođu, zbog korone, povreda i drugih stvari. Imali smo malo igrača. Htio sam da dam šansu igračima koji su tu, koji dolaze, a nisu dobili šansu. Htio sam da vidim igrače na koje mogu da računam. Imam jednu bolju sliku za sve igrače, kako da se suprotstavimo. Mislim da je najvažnija utakmica protiv Irske“, rekao je Bajević za N1.

Dodao je da ne zna koliko će se razlikovati igra.

"Treba vidjeti koga ćemo imati, nismo sigurni koje igrače ćemo dobiti. Ne bih volio da bude kiša. Reprezentacija Irske igra izuzetno snažno, bore se za svaku loptu, onaj stil engleski i oni igraju", ispričao je Bajević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije