Bajević: Igrači su bili na visini zadatka 90 minuta, to je vrlo bitno

Radiosarajevo.ba
Bajević: Igrači su bili na visini zadatka 90 minuta, to je vrlo bitno
Foto: EPA / Dušan Bajević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je veliki bod protiv Italije u Firenzi u Ligi nacija (1:1)Zmajevi su odigrali sinoć dugo očekivanu utakmicu protiv jedne od najjačih selekcija na svijetu.

Bio je ovo prvi meč u 2020. godini, a selektor Dušan Bajević večeras je debitirao na klupi naše reprezentacije.

Na press konferenciji nakon utakmice s Italijom na stadionu Artemio Franchi selektor bh. tima je čestitao igračima na dobroj igri i rezultatu.

"Čestitam igračima na veoma dobroj igri i na rezultatu. Pogotovo jer je došao u jednoj teškoj situaciji kad nismo mogli da računamo na nekoliko igrača. Drago mi je zbog ovih momaka što smo napravili dobar rezultat i odigrali odlično utakmicu koja je bila jako zahtjevna. Bili su na visini zadatka 90 minuta, a to će nam biti potrebno i u narednim susretima.U situaciji smo da imao dosta mladih igrača koji su kandidati za reprezentaciju, a neki od njih su večeras pokazali kvalitet", istakao je Bajević.

Ranije je njegov kolega s druge strane Roberto Mancini istakao kako je u jednom trenutku morao doći kraj pobjedničkoj seriji Italije i kako su njegovi nogometaši bilo u lošoj kondiciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije