Austrijanci nadigrali Švedsku: Alaba i Foda imaju velika očekivanja u Zenici

Radiosarajevo.ba
Austrijanci nadigrali Švedsku: Alaba i Foda imaju velika očekivanja u Zenici
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / David Alaba

Nogometaši Austrije, koji u utorak, 11. septembra,  gostuju u Zenici na Bilinom polju, sinoć su u prijateljskom meču protiv Švedske ostvarili pobjedu od 2:0.

Austrijanci su u vodstvo došli u 11. minuti, nakon što je Helander zatresao mrežu svog golmana Nordfeldta, a konačnih 2:0 djelo je neugodnog Davida Alabe.

Upravo je igrač Bayerna iz Munchena govorio za medije nakon pobjede nad Švedskom, koji se, naravno, podvukao predstojeći duel sa Zmajevima.

“Željeli smo pobjedu, mnogo nam je značila ova utakmica, kao priprema za Bosnu i Hercegovinu. Mnoge stvari smo dobro uradili, sigurno neke možemo i bolje. Analizirat ćemo igru nakon svega”, kazao je Alaba.

I selektor Austrije Franco Foda osvrnuo se na duel sa BiH.

“Slijedi nam veoma važan meč protiv BiH. Moguće je da protiv BiH igramo drukčije nego protiv Švedske. BiH igra sa jednim 
špicem, 4-3-3, pa ćemo morati razmisliti. Pokušat ćemo preko desne strane sa Ilsenkerom. Razočaran samo posjetom (11.100 gledalaca), ekipa je zaslužila mnogo više. Potrebna nam je podrška i fanovi, ali uredu, pobijedili smo, nadam se da ćemo drugi put imati veću posjetu”, dodao je Foda.

Pogledajte golove i izjave nakon susreta: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije