Zmajevi su među 12 najboljih reprezentacija Evrope: Bod u Austriji za Ligu A

Radiosarajevo.ba
Zmajevi su među 12 najboljih reprezentacija Evrope: Bod u Austriji za Ligu A
Foto: AA / Austrija - Bosna i Hercegovina
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je odigrala posljednju četvrtu utakmicu u grupi 3 Lige B u sklopu UEFA-ine Lige nacija. Zmajevi su remizirali u Beču s Austrijom rezultatom 0:0.

Taj rezultat bio je dovoljan za prvo mjesto i plasman u UEFA-inu Ligu A, gdje nas čekaju najbolje reprezentacije Evrope. 

Već u prvoj minuti susreta zaprijetili su naši reprezentativci. Džeko je šutirao, a odbrana domaće reprezentacije otklonila je opasnost. Na drugoj strani zaprijetio je Alaba, ali je njegov pokušaj bez problema zaustavio Šehić.

Nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić u šestoj minuti susreta zaprijetio je Toni Šunjić, ali je udarac našeg defanzivca otišao preko prečke gola Lindnera. Odlično je u prvom dijelu prvog poluvremena u našoj odbrani igrao Toni Šunjić. Fudbaler moskovskog Dynama dobio je sve zračne duele na terenu Ernst Happela.

Naša reprezentacija došla je do gola u 16. minuti susreta, ali je pogodak poništen zbog toga što je Višća bio u ofsajd poziciji. U 24. minuti pokušao je David Alaba udarcem s 25 metara iz slobodnog udarca, ali nije uspio ugroziti Šehića.

Sjajno smo zaprijetili u 26. minuti utakmice, ali je nakon asistencije Vranješa Višćin udarac odlično zaustavio Lindner. U 33. minuti nova prilika za našu reprezentaciju. Pokušao je Edin Džeko lijevom nogom, ali je njegov udarac otišao pored stative gola domaćih.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Višća nakon odličnog dodavanja Džeke, ali nije bio precizan. Ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Austrija je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme. Hinteregger je šutirao, a njegov udarac izblokirao je Vranješ. Potom je Arnautović pokušao makazicama, ali nije uspio šutirati prema golu Šehića. Uspjeli su nekako naši reprezentativci izdržati taj početni pritisak Austrije u drugom poluvremenu.

U 56. minuti nakon kombinacije s Višćom pokušao je Džeko, ali nakon bloka odbrane Lindner bez problema hvata loptu. Dvije minute kasnije nova prilika za Džeku nakon asistencije Vranješa, ali lopta odlazi preko prečke gola domaćih.

Veliku priliku imali smo u 64. minuti susreta. Šutirao je Duljević u suprotne rašlje gola domaćih, a Lindner je kranjim naporom otklonio opasnost. Nakon tog kornera pokušao je Zukanović, ali njegov udarac odlazi pored stative gola domaćih. 

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika. Austrija je tražila put do gola, ali je ostalo bez promjene rezultata (0:0). Naša reprezentacija s ovim bodom izborila je mjesto u Ligi A UEFA-ine Lige nacija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije