Atentat na bivšeg njemačkog reprezentativca: Naki optužio tursku tajnu službu

Radiosarajevo.ba
Atentat na bivšeg njemačkog reprezentativca: Naki optužio tursku tajnu službu
U noći s nedjelje na ponedjeljak na njemačkom autoputu A4 u blizini Dürena (Sjeverna Rajna-Vestfalija) izveden je oružani napad na fudbalera Denisa Nakija.

Na Audi koji je vozio 28-godišnji fudbaler nepoznate osobe iz automobila u pokretu ispalile su više hitaca. Dva metka pogodila su Nakijev automobil – jedan iznad lijeve zadnje gume, drugi u B-stub (prostor između prednjih i zadnjih bočnih prozora).

Srećom, Naki je ostao nepovrijeđen, a za napad je optužio tursku tajnu službu.

"Pretpostavljam da je to bio agent MIT-a (Millî İstihbarat Teşkilatı, turska tajna služba) ili neko drugi kome se ne sviđaju moji politički stavovi", rekao je Naki u izjavi za medije.

Ovaj njemački fudbaler tursko-kurdskog porijekla više puta je kritizirao politiku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Dok je nosio dres turskog trećeligaša Ameda, Naki je u maju 2017 osuđen na uslovnu kaznu od 18 mjeseci zatvora zbog "propagande u korist zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK)".

Naki je rođen u Njemačkoj, a tokom karijere igrao je, između ostalog, za St. Pauli, Paderborn i Genclerbirligi. U mladosti je nastupao za mlade njemačke reprezentativne selekcije u generaciji s Matsom Hummelsom i Jeromom Boatengom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije