Arteta svjestan situacije: "Više ne kontrolišemo borbu za titulu"

0
Radiosarajevo.ba
Arteta svjestan situacije: "Više ne kontrolišemo borbu za titulu"
Foto: EPA - EFE / Mikel Arteta

Nakon neočekivanog domaćeg poraza od Aston Ville (0:2), trener Arsenala Mikel Arteta svjestan je da se njegov tim više ne pita isključivo o tituli.

"Više ne kontrolišemo borbu za titulu. Ne možemo da kontrolišemo šta će oni (Manchester City) da urade. Ono što možemo mi da radimo jeste da pobjeđujemo. Poslije ovog udarca potrebna je reakcija", rekao je Arteta.

Topnici su protiv Aston Ville odigrali dva različita poluvremena. Prvo u kojem su dominirali i drugo nešto lošije, što je ekipa iz Birminghama iskoristila.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

"Svaka im čast, ali mi u drugom poluvremenu nismo bili precizni s loptom, nismo bili sposobni da radimo stvari koje smo radili u prvom poluvremenu. A na ovakvom nivou kada propustite šanse, u 90-95 minuta stvorit će se šansa za protivnika da vas kazni", dodao je Arteta.

Arsenal je poslije 32 odigrana kola drugi na tabeli s istim brojem bodova (71) kao i trećeplasirani Liverpool, dok je Manchester City vodeći s dva boda više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije