Argentinski nogometaš ponovo u centru pažnje: Mogao je biti zvijezda, a sada pada sve niže

0
Radiosarajevo.ba
Argentinski nogometaš ponovo u centru pažnje: Mogao je biti zvijezda, a sada pada sve niže
Foto: Društvene mreže / Caludio Cannigia

Legendarni argentinski nogometaš, Claudio Cannigia, suočava se sa ozbiljnim problemima jer je optužen za silovanje svoje bivše supruge.

Optužba za silovanje datira iz maja 2018. godine i odnosi se na događaj u luksuznom hotelu u Buenos Airesu. 

Cannigia se trudio da se izbori protiv optužbi i izbjegne ozbiljnu kaznu, ali je argentinsko Krivično odjeljenje Apelacionog suda odbilo sve njegove žalbe i potvrdilo optužnicu.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Treba napomenuti da se Cannigia razveo od svoje supruge u julu 2019. godine i sada je u vezi sa manekenkom Sofiom Bonelli, koja je znatno mlađa od njega.

Neki nogometaši će se vječno pamtiti po svojim majstorijama, ali neki od njih - i zbog načina na koji su potonuli na životnoj ljestvici.

Drama u Francuskoj: Poznati nogometaš prijeti da će skočiti s mosta

Drama u Francuskoj: Poznati nogometaš prijeti da će skočiti s mosta

Claudio Cannigia je sa loptom mogao sve. Ili, skoro sve. Bio je član čuvene argentinske reprezentacije, harao planetom u tandemu sa Diegom Maradonom, zna i kako je dati Brazilu gol na Mundijalu, za izbacivanje najvećeg rivala sa Svjetskog prvenstva, što je i učinio 1990. u šesnaestini finala...

Međutim, već tada Cannigia je svjetsku slavu i novac koji je uz to išao - riješio da koristi i za opijate.

Nekoliko puta je imao problema sa vlastima zbog kokaina, a kada mu je karijera krenula nizbrdo, na ovim prostorima je, baš zbog narkotika, dobio nadimak "Kokainiggia".

Činilo se da će ovaj 53-godišnjak, koji je igrao za River Platu, Veronu, Atalantu, Romu, Benfiku, Boku junior, Atalantu, Dandi, Redžers, Katar SC i, osam godina po "završetku karijere", na kratko za Vembli", pronaći svoj mir uz suprugu s kojom je dobio troje dece, ali - njegov temperament se nije slagao s takvim scenariom.

U jesen 2019. se, poslije dugog braka, razveo od Marijane Nanis i to čim je upoznao 26-godišnju manekenku Sofiu Boneli.

Cannigia je 50 puta igrao za Argentinu, a kao ofanzivni vezni, nekada i krilni napadač, dao 16 golova.

U "Maradoninoj generaciji" osvojio je Kopa Amerika, Kup konfederacija i igrao u finalu Mundijala pomenute 1990. Ipak, umjesto samo kao majstora fudbala, mnogi će ga pamtiti i po karijeri koja je krenula stranputicama, iako je mogla da ga vodi ka zvijezdama, prenose srbijanski mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije