Argentinski doktor: Aguero najmanje šest sedmica van terena

AA
Argentinski doktor: Aguero najmanje šest sedmica van terena
Doktor argentinske fudbalske reprezentacije Donato Villani tvrdi da bi Sergio Aguero mogao biti izvan terena najmanje šest sedmica, nakon što je nedavno u saobraćajnoj nesreći slomio rebro.

Napadač Manchester Citya prošle sedmice je iskoristio slobodan dan kako bi otišao na koncert u Amsterdam, ali je na putu ka aerodromu doživio saobraćajnu nesreću kada se taksista zabio u stub.

Građani su po njegovom povratku u Englesku saopćili da će pauzirati četiri sedmice, ali nakon što ga je pregledao i doktor argentinske reprezentacije Villani tvrdi da će oporavak trajati duže.

“Aguero se osjeća veoma loše emocionalno, jer je jako želio da igra za reprezentaciju, ali je zbog povrede izgubljen za obje utakmice. On će biti izvan terena minimalno mjesec i po. Aguero nije u stanju da normalno napusti svoj dom, uđe ili izađe iz auta. Zaista se osjeća veoma loše, jer je želio da bude sa saigračima iz nacionalnog tima“, kazao je Villani za argentinske medije.

Aguero je imao sjajan start sezone u dresu Manchester Citya. U osam nastupa postigao je sedam golova. Argentinac je došao na svega pogodak od izjednačenja sa Ericom Brookom, koji je sa 177 golova najbolji strijelac u istoriji Građana.

Argentina se nalazi na petom mjestu pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Nakon 16 odigranih kola Argentinci sa 24 boda zauzimaju peto mjesto, koje vodi u baraž. Ispred njih su lider na tabeli Brazil sa 37, Urugvaj sa 27, Kolumbija sa 26 i Peru sa 24 boda. Argentina će 6. oktobra ugostiti Peru, a pet dana kasnije otići na megdan Ekvadoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije