Argentina i Urugvaj žele Mundijal 2030. godine

Anandolija
Argentina i Urugvaj žele Mundijal 2030. godine
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Argentina i Urugvaj na adresu Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) žele poslati zajedničku kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine, istakli su predsjednici ovih južnoameričkih država, javlja Anadolu Agency (AA).

Mauricio Macri, predsjednik Argentine, i Tabre Vasquez, predsjednik Urugvaja, istakli su prilikom službenog susreta u Buenos Airesu da će početi aktivno raditi na kandidaturi za Mundijal 2030.

Jedan od motiva kandidature za 2030. jeste i 100. godišnjica od održavanja prvog Mundijala, koji je odigran na tlu Urugvaja.

Naredno SP igrat će se u Rusiji 2018. godine. Katar će biti organizator fudbalskog šampionata planete 2022., dok bi se prema posljednjim informacijama iz FIFA-e Mundijal 2026. trebao održati u Sjevernoj Americi. Do sada je spominjana samostalna kandidatura Sjedinjenih Američkih Država, organizatora SP 1994., ali i mogućnost zajedničke kandidature SAD, Meksika i Kanade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije