Anel Ahmedhodžić napustio reprezentaciju BiH: ‘Nemam više snage za napade na mene i moju porodicu’

12
Radiosarajevo.ba
Anel Ahmedhodžić napustio reprezentaciju BiH: ‘Nemam više snage za napade na mene i moju porodicu’
Foto: NS BiH / Zmajevi obavili novi trening

Anel Ahmedhodžić, jedan od talentovanijih bh. fudbalera, oglasio se povodom uvreda i pritisaka koje je doživio putem društvenih mreža, kao i povodom nedavnih izjava svog oca Mirsada.

Ahmedhodžić je odlučio da javno odgovori na sve prozivke i otkrije detalje o svojoj odluci da se povuče iz reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ahmedhodžić je napustio kamp reprezentacije zbog povrede koljena i susreo se s brojnim uvredama i prijetnjama na društvenim mrežama.

Novi kvar u Sarajevu: Radnici na terenu, oglasili se iz ViK-a

Novi kvar u Sarajevu: Radnici na terenu, oglasili se iz ViK-a

"Razočaran sam odnosom nekih navijača i onim što se događa u vezi s mojom porodicom. Odlazim jer nisam mogao izdržati napade na mene i moju porodicu," izjavio je Ahmedhodžić za N1.

Fudbaler je objasnio da je do povrede došlo zbog loše procjene medicinskog tima u Nizozemskoj.

"Nizozemska ljekarka je na ultrazvuku vidjela malu povredu, ali nisam mogao dobiti MRI. Kada sam se vratio u Sheffield, dobro su me pregledali i počeli rehabilitaciju," dodao je Ahmedhodžić.

Također, Ahmedhodžić se osvrnuo na odnose sa svojim ocem Mirsadom. On je otkrio da je doživljavao manipulacije, laži i maltretiranje od oca, te da su njegovi postupci negativno uticali na njegovu reputaciju i karijeru.

Ahmedhodžić: Jedva čekam da vratim nešto ljudima iz Bosne

Ahmedhodžić: Jedva čekam da vratim nešto ljudima iz Bosne

"Sada o mom 'ocu'; nisam želio da ovo bude javno, niti smatram da treba biti javno, ali došli smo do tačke kada se stvari više ne mogu ignorisati, no ovo je posljednji put da se na ovaj način o ovome ovako oglašavam. Jedino što kao sin bilo ko želi od svog oca je podrška i ponos. Nažalost ja sam toga dobio jako malo.

Ono što sam dobio većinu vremena bile su manipulacije, laži, prevare i skoro svakodnevno maltretiranje. To je tip muškarca koji pokazuje svoju “moć” nad ženama, ali nikada nije imao m**a da se suprotstavi drugom muškarcu. Sa majkom imam jako dobar odnos, podržavam je finansijski, tako da kada on kaže da me nije briga za roditelje je čista laž. To nije muškarac. On juri ljude do kojih mi je stalo svaki put kada se pojavi problem. 

Gorzne stvari je uradio osobama koje volim, ali o tome ne želim govoriti ovdje. Postoji toliko mnogo razloga što sam prekinuo kontakt sa njim. Reći ćete “ali on ti je otac, život je kratak”? Vjerujte mi, pokušao sam više puta da popravim stvari, da zaboravim šta je uradio i svaki put kada ispravim stvari, završimo opet na početku, a on se ne mijenja uopšte, čak ni najmanje.

‘Sihir’… Imam snažnu vjeru u Allaha i ona mi nikada ne može biti oduzeta. Uradit ću sve što mogu da zaštitim svoju porodicu i ljude koje volim od zlih ljudi poput njega.

Otac Anela Ahmedhodžića nije štedio riječi: Uputio kritiku Sergeju Barbarezu

Otac Anela Ahmedhodžića nije štedio riječi: Uputio kritiku Sergeju Barbarezu

Reći da je moja supruga bacila na mene crnu magiju je veoma uvredljivo za mene, a posebno za moju suprugu, jer je ona sjajna.

Veoma je teško naći ženu koja će se brinuti o tebi kao što to radi ona i veoma sam sretan da moj sin ima tako nevjerovatnu majku. I onda reći da me ne pušta na mečeve reprezentacije? To je smiješno i samo pokazuje koji nivo inteligencije ima ovaj lažov.

U zaključku; cijela zemlja se okrenula protiv mene, moje žene i sina. Dobio sam izuzetno ružne uvrede i zlostavljanja… Možete mi sve to pisati, ali da napadnete i moju porodicu? Ne ne i ne. Odmalena mi je oduvijek bio san da igram za reprezentaciju. Najveći razlog zbog kojeg sam odabrao da igram za Bosnu i Hercegovinu bio je taj što sam se mogao povezati s našim ljudima, našim navijačima.

Otac Anela Ahmedhodžića otvorio dušu: "Ponaša se kao da je pokupio neke sihre..."

Otac Anela Ahmedhodžića otvorio dušu: "Ponaša se kao da je pokupio neke sihre..."

Hiljade poruka koje govore sve najgore stvari koje možete zamisliti? Kao što sam rekao, najveći razlog zbog kojeg sam odlučio igrati za BiH je bio naš narod.

Sada više nemam razloga da dolazim i igram. Mnogo toga nije u redu u reprezentaciji, ali nisam mislio da ću stati zbog navijača. Nemam ego, ne mislim da sam ‘Sergio Ramos’, ne želim nikakav poseban tretman, cijenim svoj mir u životu i ovo dramsko s***e se dešava previše puta, nemam energije i volje da se nastavi sa ovom dramom.

Najljepše sjećanje, nakon rođenja mog sina, bilo je to što sam prvi put čuo nacionalnu himnu na mojoj prvoj utakmici protiv Sjeverne Irske. Odlučio sam u bliskoj budućnosti ne nastupati za nacionalni tim. Saigračima i novom stručnom štabu želim sve najbolje”, poručio je Ahmedhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije