Almir Hurtić: Želim se zahvaliti klubu i Vincentu Tanu na ukazanom povjerenju

Radiosarajevo.ba
Almir Hurtić: Želim se zahvaliti klubu i Vincentu Tanu na ukazanom povjerenju
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će u 30. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Olimpic na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Danas je održana press konferencija u Titovoj 38b na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba, Almir Hurtić i fudbaler Elvedin Herić.

"Analizirali smo utakmicu sa Slobodom i radi se o jednoj nevjerovatnoj utakmici i koja je najslabija utakmica od mog dolaska u klub. Bilo je dosta individualnih grešaka, timskih grešaka, mojih grešaka. Odgovornost preuzimam na sebe, ali u timskom sportu trener i tim su cjelina i trebaju da zajednički preuzimaju odgovornost. Neke stvari bi uradio drugačije da mogu. Želimo da se oprostimo pobjedom od navijača u susretu s Olimpicom", kaže Hurtić i dodaje:

"Igrači moraju biti svjesni da igraju u najvećem klubu u državi. Naravno rezultatski nam je utakmica bitna kako bi ostali u igri za Evropu. Sve ekipe koje igraju protiv nas su izuzetno motivisane. Ne očekujem ništa manje motivisanu ili više motivisanu ekipu Olimpica. Možda će neki igrači Olimpica imati veći motiv kako bi pokazali da su nepravedno zapostavljeni. Oni imaju svoje ciljeve, mi svoje i želimo se koliko je to moguće da se navijačima odužimo pobjedom", kaže Hurtić i dodaje:

"Barbarić neće igrati zbog povrede, Benko je pod upitnikom, Radovac se žali na bolove u leđima i sigurno da će biti promjena", kaže Hurtić.

"Ja želim da se zahvalim klubu i gospodinu Vincentu Tanu koji su prepoznali da ja mogu voditi ekipu u narednoj sezoni. Ovo je izuzetna čast i velika obaveza. Ja se ne bojim obaveza i spreman sam da se uhvatim u koštac s izazovima. Svi fudbaleri će dobiti tačne upute šta se od njih očekuje", kaže Hurtić.

"Uz zalaganje i maksimalan trud u posljednjoj utakmici mislim da pobjeda neće izostati. Uz pobjedu protiv Olimpica i malo sreće u ostalim susretima možemo do Evrope. Pobjedom želimo da se oprostimo od naših navijača. Olimpic će doći sigurno motivisan jer ova utakmica njima mnogo znači. Mi odlučujemo i ako pokažemo pravo lice pobjeda neće doći u pitanje", kaže Herić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije