Almir Hurtić: Samo su nam pobjede garant da ćemo izboriti Evropu

Faruk Zametica
Almir Hurtić: Samo su nam pobjede garant da ćemo izboriti Evropu
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 28. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Uoči ovog susreta prisutnim predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Almir Hurtić i fudbaler Haris Harba.

"Naravno da su nam šanse puno bolje nakon posljednjeg kola. Pobijedili smo, poklopili su nam se i ostali rezultati, no to ne znači da ne moramo pobjeđivati i dalje jer nam je samo to garant da ćemo se plasirati u Evropu", kaže Hurtić i dodaje:

"Mladost je jedna ozbiljna ekipa sastavljena od mladih igrača koji imaju neko premijerligaško iskustvo, tako da mislim da je Ibro Rahimić napravio jedan dobar tim, a i to što su osigurali opstanak govori dovoljno. Dužnici su nam jer su nas pobijedili u prvom dijelu. Ne vjerujem da će nam biti lakše jer su osigurali opstanak. Oni su bez rezultatskog imperativa, imaju dobar teren, imat će sve uslove za nadigravanje i ne vidim razlog da nemaju motiv. Mislim da će s te strane utakmica biti teška", ističe Hurtić.

"Berberović ima povredu mišića, ostali su spremni. Bekić je pod suspenzijom, a protiv Slobode ćemo biti kompletni. Nama je poslije poraza u derbiju bilo teško pripremiti se i za Velež, ali mislim da smo to dobro odradili, a s tim istim nabojem trebamo ući i u ovu utakmicu. O Slobodi još uvijek ne razmišljamo bez obzira na to što je ona tako blizu", dodaje Hurtić.

Uoči duela s Mladosti prisutnim predstavnicima medija obratio se i Haris Harba.

"Sigurno nas ne očekuje lagana utakmica. Mladost dolazi na Koševo rasterećena i sigurno želi pokazati kvalitetu, ali mi smo maksimalno spremni i koncentrisani na ovu utakmicu, želimo doći do važna tri boda. Vidjeli smo da je recimo Drina pobijedila iako to niko nije očekivao, ali sve je moguće u fudbalu. Mi ćemo ipak dati sve od sebe da bodovi ostanu u Sarajevu", kaže Harba.

 

Premijer liga BiH, 28. kolo

FK Sarajevo - FK Mladost Doboj Kakanj 17:00 - Stadion Asim Ferhatović Hase

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije