Almir Hurtić: Imamo najmlađu ekipu u ligi, a borimo se za Evropu

Radiosarajevo.ba
Almir Hurtić: Imamo najmlađu ekipu u ligi, a borimo se za Evropu
Fudbalski klub Sarajevo organizirao je danas konferenciju za novinare uoči gostovanja u Tuzli ekipi Slobode u okviru 29. kola BHT Premijer lige.

Novinarima se ispred Bordo tima obratio šef stručnog štaba Almir Hurtić.

"Ovo je moja prva utakmica protiv Slobode. Očekujem jednu dobru utakmicu, taktičko nadmudrivanje s obzirom na to da je utakmica za nas itekako bitna i pobjedom ovdje možemo riješiti dosta toga po pitanju Evrope. Nadam se da će sve proteći u fer i korektnom nadmetanju."

"Kada uzmete u obzir posljednje dvije-tri utakmice, pogotovo poslije Željezničara, sada je ovo idealna pozicija za nas, no šta je to idealno u fudbalu. Ako ne igrate dobro i ne pravite dobre rezultate onda ništa nije garant. Posljednje utakmice su pokazale da i manje ekipe mogu iznenaditi. Morate biti spremni za svakoga."

"Finiš je prvenstva, svi su istoj poziciji, tako ne želim govoriti da smo mi u težoj. Radi se o dosta toga i rješava se dosta stvari u posljednje dvije utakmice te je psihološki pritisak sada nešto veći. Pobijedit će onaj ko bude mentalno stabilniji."

"Sloboda ima jednu dobru, iskusnu i kompaktnu ekipu. Dobri su i prema naprijed. Imaju dosta ofanzivaca koji mogu riješiti utakmicu. To je ekipa koja je u ovoj sezoni pokazala da je u vrhu bh. fudbala."

"To finale Kupa može biti neka prednost za nas, ali i ne mora. Sloboda ipak ima dosta igrača koje rotira i ne mora značiti da su svi odigrali sve utakmice. Ova posljednja utakmica pokazala je da smo mi imali nekoliko mladih igrača na terenu. Mislim i da smo najmlađa ekipa u ligi, a borimo se za Evropu."

"Svi radimo na sebi, ja pokušavam kao trener da motivišem i stabilizujem igrače, ali i oni sami moraju raditi na tome i to sam im rekao. Psiha je nešto što je bitno u fudbalu te itekako utječe na igre. Mislim da je povratak protiv Mladosti znak snage, a ne slabosti."

"Ne zabrinjava me to što imamo loš omjer s ekipama s vrha. Otkad ja vodim ekipu imamo šest pobjeda i jedan poraz, koji nismo zaslužili. Stvarno mi je ta utakmica ostala u lošem sjećanju jer smatram da nismo bili lošija ekipa. Kada pogledate naš skor mislim da je to naš uspon. U tim utakmicama smo promašili i dosta šansi, ali i postigli 12 golova, a primili samo četiri. Mislim da je to znak stabilnosti."

"U ekipu nam se vraćaju Barbarić i Bekić, dok bi i Radovac trebao konkurisati za ekipu. Nemamo Berberovića, koji je povrijeđen i to je to."

Utakmica je na rasporedu sutra od 17 sati.

"Očekujemo jako tešku utakmicu. Mi ćemo igrati kao i svaku drugu, idemo na pobjedu i nadam se da ćemo već sutra osigurati da bi mogli dočekati posljednje kolo bez pritiska"

"Uvijek ima te neke pozitivne treme. Drago mi je što sam dobio priliku od šefa, nadam se da ću je dobivati i u budućnosti te da ću opravdati povjerenje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije