Almir Bekić: Volio bih osvojiti trofej u dresu Sarajeva

Anadolija
Almir Bekić: Volio bih osvojiti trofej u dresu Sarajeva
/ Anadolija
Almir Bekić, fudbaler Sarajeva, bio je jedan od boljih prvotimaca tima s Koševa u protekloj sezoni.

Zahvaljujući dobrim nastupima u bordo dresu, igrač koji je prošao sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, dobio je poziv selektora Mehmeda Baždarevića da se okuša i u 'A' nacionalnom timu.

"Selektor će računati na mene na Kirin kupu od 3. do 7. juna u Japanu. Puno mi znači poziv stručnjaka kakav je Mehmed Baždarević. Prošao sam sve omladinske selekcije BiH, igrao za mladu reprezentacija, a poziv u 'A' tim kruna je moje dosadašnje karijere", kaže Bekić.

Smatra da će Premijer liga BiH sa 12 klubova od iduće sezone biti puno kvalitetnija.

"Prije svega popravit će se infrastruktura. Igrat će se na puno ozbiljnijim i uređenijim stadionima. I suđenje će vjerujem biti bolje. Isto tako i klubovi će dodatno morati angažovati bolje igrače. Vodit će se grčevita bora i za vrh i za opstanak", smatra Bekić.

Vjeruje da se njemu i saigračima ne može ponoviti minula sezona, u kojoj se tim sa Koševa nije uspio plasirati u Evropu.

"Bila je to sezona za opomenu. Sarajevo je najveći klub u državi. Od nas se opravdano puno očekuje i ostali smo dužni navijačima, trenerima i Upravi. U naredne sezonu moramo ući ozbiljnije i uvjeren sam da ćemo igrati značajnu ulogu za sami vrh tabela. To je dužnost Fudbalskog kluba Sarajevo", istakao je Bekić.

Ugovor s Sarajevom veže ga još dvije godine. Imao je određenih ponuda u proteklom periodu. Međutim, kaže da mu se nigdje ne žuri i da bi volio naredne godine osvojiti trofej u dresu Sarajeva.

"Namjeravam ostati u klubu. Konkretno, sve ću raditi uz dogovor sa čelnicima Sarajeva i ljudima koji me zastupaju. Ukoliko dođe ponuda iz inostranstva koja bi zadovoljila sve strane dalo bi se razgovarati...", kazao je Bekić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije