Allegri: Real Madrid je favorit u finalu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Allegri: Real Madrid je favorit u finalu Lige prvaka
EPA / Massimiliano Allegri
Trener Juventusa Massimiliano Allegri smatra da je Real Madrid apsolutni favorit protiv njegove ekipe u finalu Lige prvaka.

Bianconeri nisu podigli trofej namijenjen prvaku Europe još od 1996. godine.

"Idemo u Cardiff s više samopouzdanja nego prije dvije godine, no igramo protiv Real Madrida. Oni su favoriti", rekao je Allegri na konferenciji za novinare.

"Real igra svoje treće finale u četiri godine te su navikli na ove utakmice, iako je i nama ovo druga utakmica u tri godine. Bit će to sjajna utakmica. Drago mi je da smo stigli u finale i sretan sam što mogu biti na klupi Juventusa u ovakvoj utakmici"

"Moji igrači su fantastični. Iza sebe imaju fenomenalnu godinu i hvala im na svemu. No sada ipak moramo biti više motivirani od protivnika ako želimo trofej."

"Naše ciljeve smo ispunjavali postepeno, išli smo mjesec po mjesec, a sada nam nedostaje samo taj finalni djelić kako bismo sretni otišli na odmor. Ovu sedmicu moramo iskoristiti za pripremu, ali moramo na ovu utakmicu gledati kao na neku običnu"

Podsjećamo, finale se igra u subotu, trećeg juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije