Alen Mustafić u Slovanu: Posudba od koje FK Sarajevo očekuje zaradu

Radiosarajevo.ba
Alen Mustafić u Slovanu: Posudba od koje FK Sarajevo očekuje zaradu
Foto: FK Slovan / Alen Mustafić

Talentovani igrač Fudbalskog kluba Sarajevo Alen Mustafić do kraja sezone (a možda i duže) nosit će dres najtrofejnijeg slovačkog kluba Slovana iz Bratislave.

Vijest je potvrđeno na zvaničnoj stranici ovog kluba, a mladi nogometaš (20) boravit će do kraja sezone u Slovačkoj kao posuđeni igrač.

Slovan će zatim imati pravo otkupa njegovog ugovora od bordo kluba. Sarajevo će dobiti i novčanu naknadu od 30.000 eura za samu posudbu, a kasnije možda i puno veći iznos na ime obeštećenja.

“Dolazim u veliki klub i dat ću sve od sebe kako bih iskoristio ovu sjajnu priliku. Ovo je veliki izazov, jer ću prvi put u karijeri igrati u inostranstvu. Na sredini terena se najbolje osjećam, a volim i zračne duele u kojima koristim svoju visinu. Znam dosta igrača Slovana, znam da je to veliki klub i radujem se predstojećim utakmicama“, rekao je Alen Mustafić.

Ove sezone Mustafić je odigrao sedam utakmica u Premijer ligi BiH i zabilježio jedan pogodak. Ima šest nastupa za bh. juniorsku reprezentaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije