Al-Tuwaijri, trener Željezničara: 'Znam gdje imamo problema. Moj je zadatak da ih pokušamo riješiti'

0
Radiosarajevo.ba
Al-Tuwaijri, trener Željezničara: 'Znam gdje imamo problema. Moj je zadatak da ih pokušamo riješiti'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener FK Željezničar

Plavi su u sklopu priprema za narednu utakmicu Premijer lige BiH protiv Veleža organizirali konferenciju za medije.

Mediji me obratio prvi strateg Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

“Očekujemo zanimljivu utakmicu, izazov je igrati protiv tima koji igra veoma dobro u ovom trenutku. Za nas je jako bitna utakmica, moramo odigrati dobro i dati sve od sebe”, kazao je Al-Tuwaijri.

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Počeo koncert legendarnog pijaniste Ive Pogorelića u Narodnom pozorištu Sarajevo

Trener Plavih nije želio komentarisati situaciju protiv Tuzla Cityja.

“Nisam tip trenera koji će izaći pred medije i kritikovati pojedinačne nogometaše, nogomet je kolektivni sport, neću nikog izdvajati, a to ćete vidjeti dok god sam ovdje i gdje god budem radio. Znam šta je bio problem u Tuzli, nisam sretan zbog toga, ali moja odgovornost i moj zadatak je da to pokušam riješiti”, kazao je Al-Tuwaijri i dodao:

Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener FK Željezničar
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Abdulhakeem Al-Tuwaijri, trener FK Željezničar

“Svaka utakmica je drugačija i ako uporedim tri utakmice koje smo igrali, svaka utakmica je bila drugačija od ostale. Igračima ću reći i rekao sam šta je razlog loših igara u četiri zida, ali nažalost po nas nema sve što kažem iza zatvorenih vrata u svlačionici i u četiri zida izađe u medije. To je prva stvar, a druga stvar je da nisam ovdje samo da vidim probleme nego da budem i iskren prema vama. Utakmica i liga generalno je izjednačena, nikad ne možete biti sigurni kako će se utakmica odvijati. Imamo šansu na ovom stadionu i vjerujemo da možemo pobijediti bilo koga. Vjerujemo da možemo pobijediti bilo kojeg protivnika, a ne samo Velež”, kazao je strateg Želje:

Da li imamo kvalitetu? Vidjeli ste utakmicu protiv Borca, vidjeli ste ostale utakmice te je jasno da kvalitet imamo i da je problem psihičke prirode. Stadion može biti uz vas i protiv vas, a ako psihički niste spremni onda nema šanse da pobijedimo utakmicu. Ako generalno nisu igrači na dobrom mjestu onda ne mogu igrati i ja to svima kažem. Mi imamo kvalitet, uvijek možemo gledati oko pojedinaca, ali ako ne igramo kao tim ne možemo pobijediti ovu utakmicu”.

Premijer liga BiH: Tuzla City se pobjedom nad Širokim Brijegom izvukao iz opasne zone

Premijer liga BiH: Tuzla City se pobjedom nad Širokim Brijegom izvukao iz opasne zone

Za kraj je otkrio da je pod znakom pitanja nastup Sulejmana Krpića, dok Aleksandar Boljević sigurno neće biti u konkurenciji za ovaj meč.

“Imamo neke igrače koji su pod znakom pitanja poput Sulejmana Krpića, a Aleksandar Boljević nije u potpunosti spreman te neće biti spreman za sutrašnju utakmicu iako nam je jako bitan igrač”, kazao je Al-Tuwaijri, prenos SCSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije