Ahmetović, Ćetković i Balić složni: Dolazak u Sarajevo veliki je izazov

Radiosarajevo.ba
Ahmetović, Ćetković i Balić složni: Dolazak u Sarajevo veliki je izazov
Fudbalski klub Sarajevo s pripremama za novu sezonu počeo je jučer, a danas su se predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba, Almir Hurtić, te fudbaleri Ahmetović, Ćetković i Balić.

"Prvi utisci svakako su dobri, vidi se da je klub organiziran i da sve funkcionira kako treba, no vidjet ćemo kako će biti u budućnosti. Nakon povratka iz inostranstva, godina i pol u Slobodi bila je jako dobra za mene, jer sam igrao bez pritiska i za svoju dušu. Nijedan sportista nikada ne zna gdje će biti. U Tuzli sam imao jako korektan odnos sa svima, no želio sam promjene", rekao je Ahmetović i dodao:

"Svaka sezona je na svoj način teška i ne treba se osvrtati na druge ekipe. Trebamo ići korak po korak i rješavati sve postepeno. Na svakom treningu i svakoj utakmici trebamo dati 100 posto", rekao je Ahmetović.

Nakon Ahmetovića novinarima se obratio i Marko Ćetković.

"Tu sam tek dva treninga, ali već vidim da je to sjajna grupa momaka sa stručnim štabom. Trudit ćemo se da idemo od utakmice do utakmice, davat ćemo maksimum, a nadam se da će rezultati doći. U Albaniji sam proveo dvije sezone i pola godine sam bio spriječen da igram radi povrede, no sada je sve u redu. Poziv Sarajeva nisam mogao odbiti. Ipak je Sarajevo u bivšoj Jugoslaviji bila među prvih četiri-pet klubova", rekao je Ćetković.

Saša Balić, fudbaler koji je došao iz Rumunije istaknuo je svoja očekivanja.

"Meni je sve novo, bosanska liga pogotovo. Izuzetno mi je drago što sam došao da pomognem u ovom projektu. Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i to donosi breme. Dat ćemo sve od sebe da ispunimo zacrtane ciljeve. Generalno se kroz karijeru nisam bojao konkurencije. Hvala Bogu da je konkurencija jaka i da se svi borimo za mjesto, a stručni štab će najbolje izabrati. Sve ostalo trebamo pokazati na terenu", rekao je Balić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije