Ahmedhodžiću 90, a Naliću 16 minuta u porazu Malmoa od Chelseaja

0
Radiosarajevo.ba
Ahmedhodžiću 90, a Naliću 16 minuta u porazu Malmoa od Chelseaja
Foto: EPA / Prvak Švedske nemoćan pred Plavcima

Odigrane su prve dvije večerašnje utakmice četvrtog kola grupne faze Lige prvaka, a Malmo, naših Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića, poražen je na domaćem terenu od Chelseaja (0:1), dok je Wolfsburg slavio domaću pobjedu protiv Salzburga (2:1), piše Scsport.

Malmo je pružio dobar otpor Plavcima, ali je na kraju poražen. U prvom dijelu gosti su imali nekoliko šansi, a najbolja je bila Kaija Havertza iz 29. minute. Malmo nije uputio nijedan udarac u okvir gola i otišlo se na odmor mirnih mreža.

Hakim Ziyech je u 56. minuti postigao pogodak za 0:1 na asistenciju Calluma Hudson-Odoija. Gosti su imali još nekih šansi, no rezultat se nije mijenjao. Ahmedhodžić je igrao od prve minute i pružio je odličnu partiju, dok je Nalić ušao s klupe u 74. minuti.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Wolfsburg je rano došao do prednosti protiv Salzburga. U trećoj minuti pogodak je postigao Ridle Baku. Gosti su poravnali u 30. minuti golom Maximiliana Wobera. Vukovi su do kraja prvog dijela imali dobru priliku preko Wouta Weghorsta.

Karim Adeyemi je na startu drugog dijela propustio veliku šansu da dovede goste u prednost, ali je nakon sat vremena igre Lukas Nmecha pogodio za 2:1.

Bilo je prilika na obje strane do kraja meča, no rezultat se nije mijenjao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije