Afera potresa Italiju: Juventus znao da im je igrač zaražen, imali samo jedan cilj

Radiosarajevo.ba
Afera potresa Italiju: Juventus znao da im je igrač zaražen, imali samo jedan cilj
Instagram / Michela Persico

Nova afera potresa Italiju! Djevojka zaraženog nogometaša Juventusa Danielea Ruganija iznijela je u javnost žestoke optužbe na račun kluba iz Torina. 

Daniele Rugani je bio prvi nogometaš zaražen koronavirusom u Seriji A, a njegova djevojka Michela Persico iznijela je žestoke optužbe na račun čelnika Juventusa, piše Gazzetta dello Sport.

Odmah nakon toga prekinuto je prvenstvo Italije, ubrzo su to pratile i ostale europske lige, UEFA je pomjerila utakmice Lige prvaka i Lige Evrope.

 Michela Persico - undefined

Instagram:  Michela Persico

Međutim, sada se pojavila druga informacija da je "Stara dama" znala da je Rugani zaražen i da je to prikrila kako bi odigrala meč sa Interom i tako preuzela prvo mjesto na tabeli!

Isti medij navodi da je Rugani testiran 8. marta na dan meča između Juventusa i Intera. Iako su rezultati da je pozitivan stigli isti dan, susret se igrao. 

"Daniele se vratio kući s treninga. Nije se dobro osjećao, imao je temperaturu i obavijestio je tim da će prenoćiti na drugom mjestu. Probudio se i osjećao bolje, a klub je ipak odlučio da ga testira na COVID-19. Znam sigurno da je uradio test u nedjelju (8. mart), a da sam ja 16. marta", ispričala je Persico za italijanske medije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije