Adriano: Pio sam sve što sam stigao, a za sve su krivi moji prijatelji

Radiosarajevo.ba
Adriano: Pio sam sve što sam stigao, a za sve su krivi moji prijatelji

Godinama je legendarni Brazilac Adriano bušio mreže širom Italije posebno dok je igrao za Parmu i kasnije Inter. Za ta dva kluba je u sedam sezona postigao 70 golova, a ističe da mu je Inter pomogao u teškim momentima. 

"Smrt mog oca me je uništila. Vječito sam bio pijan i Inter me je oporavio. Izolovao sam se, vidio sam sebe u Italiji samog, tužnog i depresivnog i počeo sam da pijem. Došao sam pijan na trening i odveli su me da spavam i Inter je prijavio da sam povrijeđen", počinje svoje ispovijest Brazilac.

"Znam da sam mnogo patio kada mi je otac umro, a bio sam sretan samo kada sam pijan i pio sam sve: viski, vino, votku, pivo. Mnogo piva. Nikako nisam mogao da prestanem i morao sam da napustim Inter. Razumio sam da su problem ljudi oko mene, koji su me vodili na žurke gdje su bile žene i alkohol. Nisam mislio ni na šta drugo. Vratio sam se u Brazil, odustao sam od miliona ali sam uspio ponovo da pronađem sreću", kaže Adriano.

Legendarni Brazilac nikada nije povratio staru formu, a igrao je za Flamengo, Corinthians, Atletico Paranense, Romu i na kraju za Miami United 2016. godine.

Javier Zanetti je jednom prilikom pričajući o Adrijanu, rekao da je on uvijek posvećivao golove ocu, a da poslije njegove smrti nikako nisu mogli da ga izvuku iz depresije. Postoje i medijski napisi da je Adriano razmišljao i o samoubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije