Admir Adžem: Nećemo dozvoliti iznenađenje, imam slatkih briga

Radiosarajevo.ba
Admir Adžem: Nećemo dozvoliti iznenađenje, imam slatkih briga
Fudbalski klub Željezničar sutra će u 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati u Jajcu kod Nogometnog kluba Metalleghe.

Plavi su danas otputovali na utakmicu, a uoči polaska iz Sarajeva prisutnim predstavnicima medija obratio se Admir Adžem, šef stručnog štaba ekipe s Grbavice. 

"Igramo u Jajcu protiv Metalleghea u Kupu koji uvijek može donijeti iznenađenje. Mi ćemo učiniti sve da naša ekipa ne dozvoli to iznenađenje već da izborimo plasman dalje. Odlazimo tamo sa jednom kvalitetnom i dobrom ekipom. Neki igrači će odmoriti, ali većina će igrati", rekao je Adžem i dodao:

"Ono što me raduje je da se taj roster širi sve više i više. Prije mjesec mnogi nisu mogli pomisliti da ćemo imati slatkih briga koga staviti među 18, sada su to moji 'problemi', radujem se tome i nadam se da će to potrajati i da će se taj roster još više proširiti", istaknuo je Adžem.

Ekipa Željezničara u posljednjih nekoliko utakmica je imala puno crvenih kartona, ali je to sada riješeno, pa Plavi u posljednjoj utakmici nisu dobili nijedan žuti karton.

"U posljednjoj utakmici nismo dobili nijedan žuti karton, to je pohvalno. Imali smo kvalitetan sastanak u svlačionici gdje smo pojasnili neke stvari da je razlika između igrati čvrsto i agresivno i igrati grubo. Već ova utakmica je pokazala da su igrači to već prihvatili", rekao je Adžem i završio:

"Zadovoljan sam radom Hajdarevićem, njegovim radom na treninzima, nije tu priliku dobio slučajno nego je zaslužio. Svi su oni pokazali da trebaju dobiti šansu i iskorištavaju je sad za sad. Još neki igrači će dobiti šansu u prvom timu i na njima je da i oni je iskoriste i da se priključe našoj ekipi", istaknuo je Adžem.

Adžem je pronašao mjesto za mnoge mlade igrače u prvih 11, a jedan od njih je i Amir Velić.

"Sigurno dobra šansa. Trener je pokazao u prvenstvenim utakmicama daje šansu omladincima. Ovo će biti prilika za nas da se izborimo za što veću minutažu u narednim utakmicama", kazao je Velić i dodao:

"Naravno da znamo da je nezgodna ekipa, dobro igraju kod kuće, ali Željo uvijek ide na pobjedu, pa tako i u sutrašnjem meču", istaknuo je Velić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije