Admir Adžem: Imamo tri utakmice u sedam dana, bit će promjena u rosteru

Radiosarajevo.ba
Admir Adžem: Imamo tri utakmice u sedam dana, bit će promjena u rosteru
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press konferencija FK Željezničar
Fudbalski klub Željezničar u četvrtom kolu Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekat će na stadionu Grbavica Široki Brijeg.

Uoči utakmice prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba ekipe iz Zvorničke 27 Admir Adžem i fudbaler Stojan Vranješ.

"Očekuje nas derbi, odigrali smo zimus dvije utakmice koje su bile interesantne i takvu utakmicu očekujemo u subotu. Nemamo kartoniranih igrača, jedini koji će izostati je Jovan Blagojević koji ima upalu sinusa i nije fit. Jedva čekamo utakmicu i da ostvarimo ono što želimo, a to je pobjeda", rekao je Adžem i dodao:

"Bilo je promjena u sastavima, ne mora biti presudno, ali sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo utakmicu sa Širokim Brijegom. Da li je jača ili slabija to ćemo vidjeti u sljedećoj utakmici", rekao je Adžem.

Plavi će imati tri utakmice u sedam dana s obzirom na to da ih očekuje duel u Kupu BiH sa Slobodom.

"Imamo tri utakmice u sedam dana, pa ćemo morati praviti promjene u našem rosteru. Žrijeb je takav kakav je, dobili smo Slobodu i spremićemo se za nju. Ne mora značiti da je prednost što prvu utakmicu igramo kući, ali je dobro zbog putovanja", rekao je Adžem,

Nakon Adžema medijima se obratio i Stojan Vranješ koji je rekao kako očekuje pobjedu protiv Širokog Brijega čime bi ekipa napravila pravu uvertiru za mečeve polufinala Kupa i derbi sa Sarajevom.

"Očekuje nas najteža utakmica u dosadašnjem dijelu šampionata. Široki je organizovana ekipa koja nam može napraviti probleme, ali mi pokazujemo iz utakmice u utakmicu da se dižemo. Naša obaveza je da pobijedimo utakmicu sa Širokim i da napravimo uvertiru pred polufinale Kupa i pred derbi. Uz podršku naših navijača nadam se pobjedi",

"Poslije slabijih rezultata najvažnije se vratiti pobjedom, to smo uradili i protiv Radnika, mislim da ekipa nije psihički pala nakon Zrinjskog već smo izašli još jači, izvukli smo pouke, pokazali smo protiv Radnika da možemo i uz jedan pristup i ozbiljnost do kraja da smo najbolja ekipa u ligi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije