Željezničar potpisao ugovor sa Ziraat bankom: Vjetar u leđa za vrhunske rezultate

F. Z.
Željezničar potpisao ugovor sa Ziraat bankom: Vjetar u leđa za vrhunske rezultate
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željezničar potpisao ugovor sa Ziraat bankom
Fudbalski klub Željezničar potpisao je danas ugovor s generalnim sponzorom Ziraat bankom.

Na konferenciji za medije prisutnim predstavnicima medija obratili su se predsjednik kluba Senad Misimović i predstavnici Ziraat banke održana je u Plavom salonu. Ugovor je potpisan na godinu dana. 

"Naši navijači mogli su vidjeti na koji je način biran generalni sponzor. Fudbalski klub Željezničar nastoji biti korespodentan s brendovima. Ziraat banka jeste brend. To je državna banka u Turskoj i ovo je samo nastavak naše saradnje s obzirom na to da surađujemo već godinama.

Naša administracija i nadzorne strukture vrlo dobro znaju da generalna sponzorstva kakva su bila u prošlosti više ne postoje. Mi želimo biti partner Ziraat banke i ona će biti na mnogo tačaka razvijana u ovoj godini i nadam se da ćemo i sljedeće godine nastaviti naše partnerstvo.

Jako je lijepo razgovarati sa sponzorima kada ste prvi na tabeli i kada ste u finalu Kupa BiH. Ja želim uvjeriti predstavnike Ziraat banke da su ovi fudbaleri prije svega dobri ljudi, a kakvi su igrači govori tabela. Sportski segment je broj jedan, to nam je najvažnije i vjerujem da će oni pokazati kakvi su igrači do kraja sezone, a i u budućnosti", rekao je Misimović.

"Želim uputitisvoje duboko poštovanje prije svega veteranima kluba koji su prisutni, medijima, igračima, a naravno i Upravi kluba. Turska i BiH imaju veliku historijsku povezanost i zajedničke korijene. Ziraat banka već dugo posluje u BiH, a ja sam ovdje došao 21. februara 2012. godine. Kada sam došao odmah sam primijetio da imamo dosta zajedničkih strana. Od prvog dana kada sam došao ovdje osjećao sam se dijelom ove države. Od samog početka sam sa svojim saradnicima gledao kako možemo pridonijeti razvoju ove države.

Ja vrlo dobro poznajem i fudbal i igrače koji su igrali u BiH i Turskoj. I sada i ranije. Ja se jako dobro sjećam prve sedmice kada je Tarik Hodžić igrao u Galatasarayu. Mi kao Ziraat banka smo vjerovali da moramo dati doprinos razvoju fudbala. Posljednje dvije godine smo i generalni sponzor FS BiH. Tokom zadnje dvije godine imamo i saradnju sa Željezničarom. Mi smo svjesni da imamo jako dobrih i kvalitetnih igrača koji igraju širom svijeta u dobrim klubovima.

Međutim moramo podržati i lige koje nisu toliko razvijene i u samom vrhu i znamo da tu postoji potencijal. Željezničar je jedan od najstarijih i najboljih klubova i bila nam je želja da podržimo Željezničar. Iskreno se nadam da će sponzorstvo dati vjetar u leđa Željezničaru da ostvari dobre rezultate. Nadamo se da će saradnja biti dugoročna i trajna. Ovom prilikom želim da kažem da ću ubrzo napustiti Bosnu i Hercegovinu i drago mi je da sam na odlasku sklopio ovaj ugovor. Ja se osjećam kao neko od vas i u narednom periodu ostat ću vezan za ovu zemlju.

Ja sam već 25 godina bavim bankarstvom i uvijek sam naglašavao da bankarstvo nije samo zarađivanje novaca. Mi vjerujemo da što više podrške pružimo ljudima i firmama, toliko ćemo mi biti značajniji i bolji", rekao je Ali Riza Akbas.

Medijima se obratila i Amila Bajrović, predstavnica FK Željezničar zadužena za pregovore sa sponzorom. 

"Iznimno je zadovoljstvo i velika čast prisustvovati ovakom događaju. Partnerstvo sa ZiraatBankom će doprinijeti konsolidaciji FK Željezničar. Zahvalni smo Ziraat banci što je prepoznala zdrav projekat i uvjereni smo da ćemo obostrano raditi na promovisanju zajedničkih vrijednosti. Današnje predstavljanje generalnog sponzora je rezultat obostranog rada koje će doprinijeti našem obostranom napretku", rekla je Bajrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije