Adam Nawlaka: Mi smo tim, kolektiv, podrška je bila fantastična

Radiosarajevo.ba
Adam Nawlaka: Mi smo tim, kolektiv, podrška je bila fantastična
AA / Poljska imala veliku podršku
Poljska je konačno uspjela. Nakon šest utakmica na prvenstvima Evrope 2008., odnosno 2012. godine u kojima nisu ostvarili pobjedu, danas su slavili.

Poljska je bila puno bolji protivnik od Sjeverne Irske, a radost Poljacima donio je Arkadiusz Milik u 51. minuti. Nakon utakmice fudbaler Seville, Grzegorz Krychowiak, istakao je kako Poljaci mogu i više od jednog trijumfa na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

"Znali smo da će prva utakmica biti teška, spremali smo za to. U narednim utakmicama pokazat ćemo da možemo i više i da možemo daleko. Možemo napraviti mnogo, ali ne smijemo biti previše optimistični samo zbog pobjede u prvoj utakmici. Moramo sada ohladiti glave i spremni dočekati utakmicu s Njemačkom", rekao je nakon utakmice Grzegorz Krychowiak, veznjak Poljske.

"Sretni smo zbog pobjede. To je bio naš prioritet. Moram pohvaliti igrače na predanosti i odnosu. Želim pohvaliti sve fudbalere. Mi smo tim, kolektiv. Dali su sve od sebe i zasluženo pobijedili. Bartosz Kapustka je veliki talenat, koji ima veliki potencijal. Nisam bio zabrinut što igra od prve minute. Atmosfera koju su napravili naši navijači bila je zaista fantastična", rekao je nakon utakmice selektor Poljske, Adam Nawlaka.

"Bila je to teška utakmica. Poljska je odlična reprezentacija i mogu samo čestitati svojim fudbalerima što su tako dugo ostali u utakmici. Nismo uspjeli napraviti ništa značajno u ovoj utakmici i mislim da trebamo biti iskreni i reći da je bolja reprezentacija slavila", rekao je nakon utakmice selektor Sjeverne Irske, Michael O'Neill.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije