Za ostanak Britanije u Evropskoj uniji

Anadolija
Za ostanak Britanije u Evropskoj uniji
David Beckham, nekadašnji sjani fudbaler, javno je iskazao podršku kampanji za ostanak Velike Britanije u Evropskoj uniji.

Beckham je u svojoj poruci Evropu opisao kao tim koji treba da igra zajedno za uspjeh.

"Moje najbolje igračke godine proveo sam u klubu iz djetinjstva Manchester Unitedu, odrastao u grupi mladih britanskih igrača među kojima su Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt i braća Phil i Gary Neville. Osim nas, bila je i grupa iskusnih igrača, kao što su Gary Pallister, Steve Bruce i Paul Ince. Sada taj tim je mogao da osvaja trofeje, ali smo postali još bolji i još uspješniji tim zbog danskog golmana Petera Schmeichela, liderske uloge Irca Roya Keanea i vještina Francuza Erica Cantone. Imao sam privilegiju da igram i živim u Madridu, Milanu i Parizu sa saigračima iz cijele Evrope i svijeta. Ti veliki evropski gradovi i njihovi strastveni navijači pozdravili su moju porodicu i mene i dali nam priliku da uživamo u jedinstvenim i inspirativnim kulturama i ljudima. Iz tih razloga dajem svoj glas za ostanak u Evropskoj uniji", kazao je Beckham u svojoj poruci biračima, koju prenose britanski mediji.

Referendum na kojem će građani Velike Britanije odlučiti hoće li njihova zemlja ostati ili napustiti Evropsku uniju održaće se 23. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije