10 godina od pariške ludnice: Craig Thompson pokrao Zmajeve i uništio nam snove

11
A. L.
10 godina od pariške ludnice: Craig Thompson pokrao Zmajeve i uništio nam snove
Foto: EPA-EFE / Prije 10 godina imali smo Francuze u šaci

Na današnji dan 2011. godine imali smo Francuze u šaci usred Pariza. Do 78. minute smo se tresli i čekali kraj da slavimo odlazak na Europsko prvenstvo. Ipak, sudac Craig Thompson imao je druge planove.

Samir Nasri, tadašnji fudbaler Manchester Cityja, pao je van našeg šesnaesterca nakon kontakta s Emirom Spahićem, ali za Thompsona je to značilo kao da je pao u šesnaestercu jer je tretirao jednako - bijelom tačkom.

Nasri je preuzeo odgovornost i uništio nam snove.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Tok utakmice

Francuze smo držali 60 minuta u šaci. Dominirali smo sat vremena u Parizu. Edin Džeko je u 40. minuti postigao spektakularan pogodak nakon što je 'otresao' Adila Ramija s leđa. Hugo Lloris nije imao nikakvih šansi.

Džeko postigao gol u 40. minuti protiv Francuske - undefined

Foto: EPA-EFE: Džeko postigao gol u 40. minuti protiv Francuske

Prije toga Džeko je imao još jednu veliku šansu nakon kontre, ali nije bio precizan. Prethodno su prijetili Medunjanin i Lulić.

Naša selekcija je i u drugom poluvremenu igrala dobro, barem do trenutka kada je protiv nas sviran penal. Džeko je imao nekoliko finih situacija, ali završnica nije bila najbolja.

Nakon penala, uspjeli smo se sabrati i još jednom napasti Francuze, ali pravda nije zadovoljena. Ostalo je 1:1. Francuzi su otišli na Euro, a mi u baraž u kojem smo s ukupnih 6:2 izgubili od Portugala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije