Zvanično: KK Bosna Royal suspendovana zbog duga od 400 KM

E. H.
Zvanično: KK Bosna Royal suspendovana zbog duga od 400 KM
Zbog neizmirenih dugovanja prema Košarkaškom savez Bosne i Hercegovine Košarkaški klub Bosna Royal iz Sarajeva suspendovan je.

Riječ je o finansijskim obavezama koje su svi klubovi dužni izmiriti prema Košarkaškom savezu BiH, a koje menadžment KK Bosna Royal nije izmirio zbog čega im je, prema propozicijama takmičenja, izrečena suspenzija, potvrdio je za Radiosarajevo.ba Almir Akšamija, komesar takmičenja.

"Danas je stupla na snagu odluka o suspenziji Bosne Royal, jer do kraja trećeg kola prvenstva nisu izmirili svoja dugovanja. Ipak, nije istina ono što se piše u pojedinim medijima da su to velika dugovanja, riječ je o dugu od 400 KM i ja vjerujem da će to uprava Bosne izmiriti. Također, neistinita je i tvrdnja da je utakmica Bosne protiv Sparsa otkazana zbog ove suspenzije, nego je riječ o dogovoru dva kluba da kasnije odigraju ovu utakmicu, zbog zgusnutih rasporeda", istaknuo je Akšamija.

On nam je pojasnio i kako je riječ o dugovanjima nastalim po propozicijama takmičenja, a koja Bosna Royal ima od prvog kola, te koja su imali i izmirili i neki drugi klubovi.

Također, zvanična potvrda suspenzija stigla je i u zvaničnom biltenu KS BiH za proteklo kolo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije