Zrinjski se izborio za treću utakmicu: U Sarajevu savladali Sparse

Radiosarajevo.ba
Zrinjski se izborio za treću utakmicu: U Sarajevu savladali Sparse
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Zrinjski savladao Sparse
U polufinalu play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, Zrinjski je u Sarajevu savladao Sparse (56:64), te se tako izborio za treću utakmicu koja će odlučivati o putniku u finale, jer su u prvom meču poraženi.

Sparsi su otvorili utakmicu sa serijom od 4:0, ali na kraju prve četvrtine Zrinjski je imao sedam poena prednosti (11:18). Mostarski klub je u drugoj dionici uspio sačuvati stečenu prednost, te se na odmor otišlo s rezultatom 27:34.

Zrinjski je na početku treće četvrtine imao i 12 poena prednosti, ali onda su Sparsi zaigrali sjajno, pa u jednom trenutku čak i izjednačili rezultat. N kraju trećeg perioda mostarski klub je imao dva poena više (48:50).

Sparsi su u četvrtoj dionici došli do preokreta i često su imali prednost. 

Na kraju rezultat je glasio 56:64 u koristi mostarskog kluba, koji je tako izborio treću utakmicu.

Zrinjski je do pobjede vodio Sokolović sa 12 poena, čemu je dodao pet skokova i asistenciju. Brummitt je dodao devet poena, a Igrutinović osam. U redovima Sparsa najefikasniji bili su Kovačević i Josipović sa po 12 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije