Zmajice u punoj Skenderiji nadigrale Švicarsku: BiH nakon 22 godine bliža Eurobasketu

Radiosarajevo.ba
Zmajice u punoj Skenderiji nadigrale Švicarsku: BiH nakon 22 godine bliža Eurobasketu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / BiH - Švicarska

Velika pobjeda ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine nad Švicarskom. U kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2021. Zmajice su nanijele težak poraz gošćama. Susret je završen rezultatom 80:61 (21:17, 27:18, 24:22, 8:10).

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 48:29 (21:17, 27:18). U drugom poluvremenu ekipa Gorana Loje je nastavila sa sjajnom igrom.  

Uz fantastičnu podršku navijača u sarajevskoj Skenderiji nisu dozvoljavale da Švicarkinje ugroze njihovu rezultatsku prednost. Posebno su istakle Jones i Gajić.

Fantastične Zmajice razveselile punu Skenderiju: Na poluvremenu vode 19 razlike

Košarkašice Bosne i Hercegovine su ovom pobjedom napravile veliki korak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tome je doprinio i gostujući trijumf nad trostrukim šampionkama Evrope - Rusijom rezultatom 69:70. 

BiH - Švicarska - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: BiH - Švicarska

Bosna i Hercegovina je u prilici da nakon 22 godine ponovo igra na Evropskom prvenstvu. To se posljednji put desilo 1999.

BiH - Švicarska - undefined

Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba: BiH - Švicarska

Tribine Skenderije su bile pune.  Zbog toga je veliki broj navijača ostao ispred dvorane. Ulaz na utakmicu je bio besplatan. 

Velika gužva ispred Skenderije: Svi žele dati podršku hrabrim Zmajicama

Rezultati by SofaScore 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije