Zmajice saznale devet potencijalnih rivalki u kvalifikacijama za SP

0
A.L.
Zmajice saznale devet potencijalnih rivalki u kvalifikacijama za SP
Foto: Facebook / Poznat termin okršaja sa Švedskom

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je današnjom pobjedom nad Švedskom (82:63) plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Na kvalifikacionom turniru, koji će biti igran u februaru naredne godine, učestvovat će 16 reprezentacija, a deset će ih se plasirati na Mundobasket.

Naše djevojke već su saznale devet potencijalnih rivalki u kvalifikacijama. Zadatak nam neće biti lak obzirom da iz Evrope na kvalifikacioni turnir idu Srbija, Francuska, Belgija, Bjelorusija i Rusija.

Iz američke zone u kvalifikacijama su Kanada, Portoriko, Brazil i SAD. Naravno, SAD ili neka druga reprezentacja koja će učestovati u augustu na Olimpijskim igrama, može pobjedom na tom turniru automatski izboriti Mundobasket i preskočiti kvalifikacije.

Dodatne četiri selekcije saznat ćemo nakon kontinentalnih prvenstava u Aziji i Africi koji su na programu u septembru. Azija će dati četiri predstavnika, Afrika dva.

Podsjetimo da će na Mundobasketu igrati ukupno 12 selekcija. Australija je već sigurna kao domaćin turnira. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije