Zmajice pred Francusku doživjele 'udarac' koji nisu zaslužile

1
Radiosarajevo.ba
Zmajice pred Francusku doživjele 'udarac' koji nisu zaslužile
Foto: FIBA / Zmajice pred Francusku doživjele 'udarac' koji nisu zaslužile

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18.00 sati u Strasbourgu igra četvrtfinalni duel Eurobasketa protiv selekcije Francuske.

Francuskinje su jedan od glavnih favorita za evropsko zlato, a u prilog tome najbolje govori činjenica da su bez poraza od ljeta 2019. godine. Preciznije rečeno, od 7. jula pomenute godine kada su uvjerljivo izgubile od Španije. Poslije toga su u gotovo nevjerovatnom nizu od 14 uzastopnih pobjeda.

Pred Francuskinjama su za to vrijeme 'pale' velesile poput Španije, Italije, Rusije... Zanimljivo, i prije pomenutog poraza od Španije, Trikolorke su bile u nizu od šest vezanih pobjeda što znači da su na posljednje 21 utakmice upisali 20 trijumfa uz tek jedan poraz.

Mozzart kladionica su to dobro zapazile pa su danas spremile vrlo nisku kvotu na naše rivalke.

Oni koji vjeruju u BiH mogu odigrati da neće izgubiti više od 18 poena razlike i kvota je odlična 1.75

Ono što nama iz BiH može ulijevati optimizam svakako je činjenica da nam je rijetko ko dao šansu da ćemo uopšte doći do četvrtfinala, pa zašto ih ne bismo opet iznenadili?

Podsjetimo, direktan TV prijenos ove utakmice možete pratiti na Sport Klubu 1.

Utakmicu iz Strasbourga u tekstualnom prijenosu možete pratiti i na portalu Radiosarajevo.ba od 17.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije