Zmajice bez Marice Gajić u borbi za SP u Japanu

2
Radiosarajevo.ba
Zmajice bez Marice Gajić u borbi za SP u Japanu
Foto: FIBA / Marica Gajić

U utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i Japana, selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo, nažalost, neće moći računati na Maricu Gajić.

Košarkašica francuskog prvoligaša Flammes Carolo povrijedila se tokom jednog od treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, čeka višesedmični oporavak.

"Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugom igračicom. Ovdje u Osaki urađena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, riječ je o mišiću lijeve potkoljenice", izjavio je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, koji je je dodao i kad bi Gagić mogla zaigrati.

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

JUPOL Bojaton: Aktivno treniraj za bojenje

"Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će što prije zaliječiti povredu i ponovo zaigrati", rekao je Čolan.

Naš nacionalni tim tako u Osaki ostaje sa 11 igračica. Prvu utakmicu Zmajice igraju u subotu protiv Kanade (sedam sati ujutro po našem vremenu, prijenos na kanalu Sport Klub 1).

Podsjetimo, na ovom kvalifikacionom turniru učestvuje naša selekcija, Kanada i domaćin Japan, dok Bjelorusija zbog problemima zbog COVID-a nije doputovala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije