Marica Gajić: Niko nema srce kao mi, imamo taj X-faktor i to je naše zajedništvo

1
Radiosarajevo.ba
Marica Gajić: Niko nema srce kao mi, imamo taj X-faktor i to je naše zajedništvo
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Zmajice u Vijećnici

Košarkašice BiH su osvojile peto mjesto na Eurobasketu, a danas su stigle u Sarajevo gdje su održale i zvaničnu press konferenciju.

Naša ponajbolja košarkašica Marica Gajić nije igrala u posljednje dvije utakmice zbog povrede, propustila je i zadnja dva meča kvalifikacija za prvenstvo, ali posebno naglašava da niko nema srce kao ove djevojke.

“Bilo mi je u teško u februaru da ih gledam kada su igrali odlučujuće mečeve protiv Švicarske i Estonije bez mene, ali naša snaga je u kolektivu. Niko nema srce kao mi, kao ove djevojke. Imamo taj X-faktor i to je naše zajedništvo. To nas krasi, odnosno to nas odvaja od drugih. Kada jedna padne, druga je tu da povuče konce. Uz ove cure je sve lakše.”

Podsjećamo, nakon osvajanja petog mjesta, bh. Zmajice su izborile mjesto u kvalifikacijama za SP.

U kvalifikacijama za SP, koje će se igrati u februaru naredne godine, učestvovat će šest najboljih selekcija sa ovogodišnjeg Eurobasketa, četiri selekcije iz Amerike, četiri iz Azije / Okeanije te dvije iz Afrike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije