! / Skandal u KS BiH: Prekinuto prvenstvo za košarkaše

14. 01. 2020. u 14:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je danas zbog kršenja propozicija Prvenstva BiH u košarci, odlučio da se ovo takmičenje prekine.

Odluka je potvrđena svim klubovima, koji su danas dobili dopis iz Saveza. U dopisu stoji:

“Poštovani,

Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27.08.2019. godine donio je Odluku Broj:651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020 ima kancelarija KSBIH.

S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja prvenstva BiH sezona 2019/2020, donosi se odluka o prekidu Lige 12 prvenstva BiH i poništenja nominacija 14.kola prvenstva BiH Lige 12 između KK“Igokea“ i KK“Spars Realway“ kao i svih nominacija 15.kola prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključaka od strane UO KSBIH.

O nastavku takmičenja prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KSBIH dostaviće obavijest nakon što UO KSBIH donese odluku i otkloni nejasnoće.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Utakmica je trebala biti odigrana proteklog vikenda, ali je prolongirana za utorak na zahtjev Igokee zbog odigravanja meča ABA lige. Propozicije takmičenja jasno govore da u slučaju odgađanja utakmice klubovi moraju dogovoriti novi termin odigravanja meča.

To ovoga puta nije urađeno, zbog čega su Sparsi najavili da neće otputovati na utakmicu. Predstavnici sarajevskog kluba kao razlog navode igranje bitne utakmice u okviru ABA lige 2, koju će igrati u četvrtak protiv Splita.

Faksimil odluke - undefined

Foto: Printscreen: Faksimil odluke

NEMA KOMENTARA