Zanimljiva noć na NBA parketima, Harden maestralan u debiju za novi klub

0
Radiosarajevo.ba
Zanimljiva noć na NBA parketima, Harden maestralan u debiju za novi klub
Foto: EPA-EFE / James Harden

James Harden je u svom prvom nastupu za Brooklyn Netse najavio nešto što bi moglo biti početak jednog divnog prijateljstva.

Njegov novi tim je savladao Orlando Magic sa 122:115, no debi bivšeg superstara Rocketsa će se pamtiti i po podvigu kojeg je ostvario. Harden je ušao u NBA historiju kao prvi igrač koji je u debitantskoj utakmici za svoj novi tim ostvario triple-double uz više od 30 poena.

Preciznije, neumorni košgeter upisao je sinoć 32 poena, 12 skokova i 14 asistencija. Ipak nije bio najefikasniji kod Netsa, tu ulogu je prepustio Kevinu Durantu (42 poena).

Kod Orlanda, koji je pružio žestok otpor Brooklynu i kapitulirao tek u zadnjoj četvrtini, blistao je crnogorski centar Nikola Vučević (34 poena, 10 skokova).

U prvoj utakmici nakon teške povrede Jusufa Nurkića (lom zgloba), Portland je savladao Atlantu sa 112:106 uz izvrsno izdanje Damiana Lillarda (36 poena).

Međutim, povrijedio se još jedan važan košarkaš Trail Blazersa, CJ McCollum. Prve procjene govore kako je ipak riječ o lakšoj ozljedi lijevog stopala te bi se sjajni bek brzo trebao vratiti na parket, prenosi scsport.ba

Rezultati NBA lige

Brooklyn – Orlando 122:115

Portland – Atlanta 112:106

Memphis – Philadelphia 106:104

Miami – Detroit 100:120

Toronto – Charlotte 116:113

San Antonio – Houston 103:91 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije