Vujošević: Ovako neće ići, sljedeća runda tek može biti brukanje

Radiosarajevo.ba
Vujošević: Ovako neće ići, sljedeća runda tek može biti brukanje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vujošević: Otputovao u društvu supruge
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine katastrofalno je poražena u susretu s Francuskom (52:102) u okviru 5. kola grupe E kvalifikacija za SP u Kini 2019. godine.

Selektor Duško Vujošević na konferenciji za novinare sinoć nakon meča rekao je rezignirano da je ovo njegov najteži poraz u karijeri, ali da odgovornost za debakl treba svi da preuzmu.

"Desilo se nešto čudno, a to je da smo i pored poraza, zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije, izborili prolaz u drugi krug takmičenja. Večeras smo dobili pravu lekciju i sljedeća runda mogla bi biti pravo brukanje, ako se ne pronađe način da se napravi kompletan sastav. Ovako svakako neće ići", rekao je Vujošević.

I pored velikog broja otkaza i činjenice da je nastupio skoro rezervni sastav, selektor nije zadovoljan večerašnjim izdanjem "zmajeva": "Nismo pokazali dovoljno čvrstine, karaktera i borbenosti i zato smo platili visoku cijenu."

Elmedin Kikanović je izjavio da je naš sastav pun mladih igrača koji su prvi put igrali za nacionalnu selekciju.

"Ovo je veliko iskustvo za naše mlade igrače. Sada se moramo pripremiti za utakmicu protiv Belgije, jer se bodovi prenose u iduću fazu", zaključio je Kikanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije