Potpuni potop košarkaških Zmajeva: Francuska slavila s 50 poena razlike

Radiosarajevo.ba
 Potpuni potop košarkaških Zmajeva: Francuska slavila s 50 poena razlike
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Tuzli od Francuske sa 52:102 u susretu petog kola kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini.

Reprezentacija BiH, oslabljena zbog odsustva velikog broja standardnih reprezentativaca, nije mogla pružiti značajniji otpor francuskoj selekciji, koja je u Tuzlu došla u izuzetno jakom sastavu koji je dominirao u svim segmentima igre.

Francuzi su opravdali ulogu favorita i nakon pet kola imaju maksimalan učinak te su definitivno osigurali prvo mjesto u grupi. Od početka su nametnuli svoj tempo i veoma brzo došli do ubjedljive prednosti, mada su i reprezentativci BiH u nekoliko navrata lijepim akcijama uspjeli prevariti francuske odbrambene igrače i "laganim" poenima izmamili aplauze navijača.

Ipak, izrabranici selektora Duška Vujoševića nisu imali mnogo rješenja u napadu protiv stamene odbrane francuskog tima. Francuzi su tako iz minute u minutu povećavali prednost koja je već u prvoj četvrtini bila veća od deset poena. I u nastavku su gosti nastavili s dominacijom i do poluvremena dostigli prednost od 22 poena, a u drugom poluvremenu u potpunosti slomili otpor domaćeg tima te upisali ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Vrabac sa 10, Hasandić sa devet te Gegić i Lazić sa po osam poena, a kod Francuza Gobert i Poirier sa 16 i De Colo s 15 poena.

U posljednjem kolu E-grupe reprezentacija BiH u ponedjeljak gostuje u Belgiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije