Vujošević nakon slavlja u Skenderiji: Veliki protivnik je pobijeđen

Radiosarajevo.ba
Vujošević nakon slavlja u Skenderiji: Veliki protivnik je pobijeđen
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u sarajevskoj Skenderiji savladala Rusiji rezultatom 81:76 u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Nošeni sjajnim navijanjem pred oko 5.000 gledalaca, izabranici selektora Duška Vujoševića uspjeli su iznenaditi i trijumfovati protiv favoriziranog protvnika.

Nakon meča selektor Vujošević izrazio je zadovoljstvo pobjedom protiv izuzetno jakog protivnika.

"Zadovoljan sam što je ovako mlada ekipa pobijedila Rusiju, iako oni nisu bili u punom sastavu. Mislim da je publika imala priliku da uživa u borbenoj utakmici o obje strane. Večeras smo srećni vezano za rezultat utakmice ali nema puno vremena za proslave. Sutra ujutro se kreće na aerodrom a u ponedjeljak igramo s Francuskom i moramo biti spremni. Rusija je veliki protivnik, čestitam im na borbi, moje zadovoljstvo je što je veliki oponent pobijeđen", rekao je Vujošević.

Dodaje da je selekcija u cijeli proces kvalifikacija ušla kao autsajderi sa mladim timom ali i to da je dobrim radom i atmosferom uspjela se kvalificirai

"Nemamo iluzije, svjesni smo da smo ušli u najjaču grupu. U odnosu na ljetos, došlo je pet igrača ali je najbitnija timska igra. Za uvježbavanje novih sistema imali smo samo četiri dana. Moramo se snalaziti u situaciji u kakvoj smo bili i uradili smo najbolje što smo mogli. Žalosno je što reprezentativne kvalifikacije imaju ovakav tretman, jer popularnost košarke je vezana kroz rezultate reprezentacije. FIBA je davno izgubila bitku sa NBA. Primjer UEFA i FIFA-e su takvi da jedan Messi mora da igra u Rusiiji prijeteljske utakmice. Ne mislim da je Messi manja zvijezda od Nurkića ili Mozgova", zaključio je selektor.

Narednu utakmicu BiH igra protiv Francuske u ponedjeljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije