Vujošević: Glupost me mogla koštati noge

Radiosarajevo.ba
Vujošević: Glupost me mogla koštati noge
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je na čelu s Duškom Vujoševićem plasman u kvalfikacije za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Vujošević samu završnicu pretkvalifikacija dočekao je u bolnici. Prvi put po izlasku iz bolnice o radu s našim košarkašima i saradnji sa Košarkašim savezom BiH, Vujošević je rekao:

"Da vam kažem ovako. Meni je jako bitno da radim na jeziku koji se priča u regiji. Govorim talijanski, ali mi je puno lakše raditi sa našim igračima. Moj hendikep je nepoznavanje engleskog jezika, a moj rad se ne svodi na puko postavljanje taktike, nego volim puno da razgovaram sa njima, da ih dodatno motivišem", rekao je selektor Vujošević i nastavio:

"Ja sam protjeran iz domaće košarke u Srbiji. Jako volim da radim sa našim igračima, jer vole više da rade od drugih igrača. Poziv u BiH sam shvatio kao priznanje, jer sam shvatio da se nisam 'uprljao'. S druge strane objektivno zbog bolesti, nisam u stanju da radim cijelu sezonu, pa je taj selektorski posao bio jedno dobro rješenje", rekao je Vujošević.

Vujošević ističe da mu je rad s mladim košarkašima u našoj reprezentaciji probudio entuzijazam.

"Nisam znao koliko je situacija u samom savezu složena, puno otkaza se desilo, bio sam zatečen, ali smo radili sa mladim ljudima koji su htjeli da dođu i da rade. Oni su radili sa takvom strašću i entuzijazmom, što je i kod mene probudilo volju i želju za rad. Rezultat koji smo napravili, je s obzirom na sve odličan, koliko god neki pokušali da ga potcijene, a hoće mnogi, jer mi uvijek tako potcijenimo svaki put nečiji drugi uspjeh", istakao je Vujošević.

Govorio je Vujošević i kako je došlo do povrede koja ga je mogla koštati noge.

"Igrali smo protiv Švedske utakmicu i odigrali smo loše taj meč. Utakmica je bila jako važna. Ja sam, kao što inače imam manir, šutnuo maserski stol. Obično na nogama imam cipele, ali pošto smo tih dana stalno putovali bio sam u patikama.

Nisam ja odmah osjetio bol, jer su nervni završeci otupljeni. Međutim kada je došlo do oticanja noge i promjene boje onda smo shvatili da je neđto ozbiljno. U Slovačkoj su pogrešno procijenili, misleći da se radi o šećeru. Ekipa sa VMA me spasila od gubitka noge. Eto vidite do čega jedna glupost može da dovede", rekao je Vujošević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije