Vlada TK pokrovitelj kvalifikacijske utakmice BiH - Francuske za Eurobasket 2025

0
Radiosarajevo.ba
Vlada TK pokrovitelj kvalifikacijske utakmice BiH - Francuske za Eurobasket 2025
Foto: Vlada TK / Vlada TK pokrovitelj utakmice BiH - Francuska

Vlada Tuzlanskog kantona će biti pokrovitelj kvalifikacijske utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske na početku kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Utakmica će se odigrati 26. februara u velikoj dvorani SKPC "Mejdan", a premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić potvrdio je podršku Vlade ovom sportskom događaju.

Premijer Halilagić je izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu BiH i reprezentativcima u Tuzlu i naglasio važnost podrške reprezentaciji u ovom važnom sportskom susretu. Vlada Tuzlanskog kantona će pružiti podršku Košarkaškom savezu, kako financijski, tako i u organizaciji ovog događaja.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić naglasio je da Vlada Tuzlanskog kantona pokazuje poseban interes za razvoj sporta, te najavio povećanje sredstava za podršku razvoja sporta u budžetu. Također, istaknuo je uvođenje mjera za povećanje transparentnosti u dodjeli sredstava za podršku sportu.

Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Aid Berbić zahvalio je Vladi Tuzlanskog kantona na podršci i ulaganjima u sport, dok je trener reprezentacije BiH Goran Firić izrazio zadovoljstvo okupljanjem ekipe u Tuzli.

Vlada TK pokrovitelj utakmice BiH - Francuska
Foto: Vlada TK: Vlada TK pokrovitelj utakmice BiH - Francuska

Reprezentativci su započeli s okupljanjem u Tuzli, a kvalifikacijski ciklus otvara se utakmicom protiv Kipra u Nikoziji 23. februara, dok će Francuska biti protivnik tri dana kasnije u Tuzli, pred domaćom publikom u dvorani SKPC "Mejdan".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije