Pravna pobjeda Jusufa Nurkića: Odbačena tužba zbog navodnog bacanja smeća na imanje komšije

1
Radiosarajevo.ba
Pravna pobjeda Jusufa Nurkića: Odbačena tužba zbog navodnog bacanja smeća na imanje komšije
Foto: Instagram / Jusuf Nurkić

Nakon skoro trogodišnje pravne bitke, sudija je odbacio tužbu Okružnom sudu u Clackamas-u koja je optužila Jusufa Nurkića za bacanje smeća na imanje svog komšije.

Komšija Kent Seida pristao je da se ne žali na presudu i kaže da će donirati 500 dolara Nurkićevoj dobrotvornoj organizaciji. "Žao mi je što sam vas okrivio što ste ometali i bacali oborene grane na moju stočnu farmu", napisao je on u pismu upućenom Nurkiću.

Seida je rezultat okarakterizirao kao win-win. Kaže da je firma za uređenje okoliša, koju je Nurkić angažovao, platila popravku njegove oštećene ograde. "Ja sam dobio svoju odštetu, on je dobio pismo za spas lica", kaže Seida.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Jeff Edelson, Nurkićev advokat, nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Seida (84) podnio je tužbu 2021. godine, optužujući Nurkića da je bacio "otpad, uključujući smeće, grane drveća, beton i kamenje" na njegovo imanje u West Linnu i oštetio njegovu ogradu. Tražio je više od 8.000 dolara odštete, pišu strani mediji. 

Jusuf Nurkić još jednom oduševio cijelu BiH: Evo kome je sad donirao 40.000 dolara

Jusuf Nurkić još jednom oduševio cijelu BiH: Evo kome je sad donirao 40.000 dolara

U godinama nakon toga, dodao je dodatne zahtjeve, uključujući da Nurkić i njegovi zaposleni prestanu "usmjeravati laserske zrake na Seidinu stoku i članove porodice".

Kao odgovor, Edelson je tražio da se tužba odbaci, ističući da je Seida bio "serijski i uznemirujući parničar" koji je podnio više od 50 tužbi širom države. Dotični Seidin ranč od 37 hektara bio je jedva korišten i "zagušen korovom, smećem i napuštenim uređajima", napisao je Edelson.

"Seidine 'činjenice' i 'dokazi' postoje samo u njegovoj mašti," zaključio je Edelson u prijedlogu za donošenje presude po skraćenom postupku od 26. oktobra 2022. godine.

Sudija Litzenberger je bio saosjećajan, presudivši prošlog ljeta da Seida mora nadoknaditi troškove pravnog postupka i 12. februara je presudio u korist Edelsonovog zahtjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije