Veteran Manu srušio Celticse, Indiana prekinula seriju Jamesovih Cavsa

Radiosarajevo.ba
Veteran Manu srušio Celticse, Indiana prekinula seriju Jamesovih Cavsa
Odigrano je osam utakmica na NBA parketima u noći s petka na subotu, a San Antonio Spursi Gregga Popovicha došli su do 18. pobjede ove sezone.

Mamuze su u svom AT&T centru slavile protiv Bostona rezultatom 105:102, a bio je to tek peti poraz Celticsa u sezoni. Vodećoj ekipi lige nije pomogao ni Kyrie Irving s 36 postignutih poena. Junak pobjede Spursa još jednom je bio argentinski veteran Manu Ginobili. Argentinac je pet sekundi prije kraja pogodio trojku za pobjedu Spursa i to nakon što je uhvatio ofanzivni skok. U ekipi Gregga Popovicha LaMarcus Aldridge je postigao 27 poena i skupio deset skokova.

Novi trijumf, šesti uzastopni upisali su i aktuelni NBA prvaci Golden State Warriorsi. Ratnici su slavili na gostovanju kod Detroita 102:98. Ekipu iz Oaklanda koja već drugu utakmicu igra bez povrijeđenog Stepha Curryja do pobjede je vodio Kevin Durant sa 36 postignutih poena.

Indiana Pacersi su na svom parketu slavili protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 106:102 i tako su prekinuli niz od 13 uzastopnih pobjeda Jamesove ekipe. Nije Cavsima sinoć pomoglo ni 29 poena fantastičnog LeBrona Jamesa. Još jednu odličnu partiju odigrao je Victor Oladipo. Postigao je 33 poena i pogodio važnu trojku u samom finišu utakmice.

Chicago Bullsi su konačno uspjeli. Nakon deset uzastopnih poraza najlošija ekipa lige uspjela je doći do četvrtog trijumfa u sezoni. Bullsi su nakon produžetka slavili protiv Charlotte Hornetsa rezultatom 119:111. Chicago je do pobjede vodio Finac Markkanen sa 24 postignuta poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije