Jusuf Nurkić postigao 15 poena, a zatim se povrijedio pred kraj utakmice

Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić postigao 15 poena, a zatim se povrijedio pred kraj utakmice
Facebook / Jusuf Nurkić
Iako je sinoć odigrao još jednu sjajnu partiju na NBA parketima, bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić zbog povrede napustio je utakmicu između Portland Trail Blazersa i Washington Wizzardsa.

U porazu Trail Blazersa na domaćem terenu Nurkić je uspio upisati 15 poena prije nego se, šest minuta do kraja utakmice, povrijedio, zbog čega je napustio igru.

Trail Blazersi su sjajno otvorili utakmicu i činilo se kako će imati priliku da stignu do još jedne pobjede, posebno jer su na poluvremenu imali prednost od 14 poena razlike. Ipak, gosti iz glavnog grada SAD-a uspjeli su stići do preokreta na krilima maestralnog Beala, koji je meč završio s 51 poenom, te je tako Wizzardse doveo do pobjede od 92:106.

Pored standardno dobrog Lillarda, na ovoj utakmici sjajan je bio Nurkić koji je za 28 minuta na terenu postigao 15 poena, uz dvije asistencije i devet skokova.

Šest minuta prije kraja utakmice, nakon što je nezgodno doskočio poslije jedne blokade, Nurkić je povrijedio zglob, zbog čega je napustio teren s bolnom grimasom, te nije poznato kada bi se mogao vratiti na teren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije