Veliki uspjeh bh. košarkaša: Sani Čampara u idealnoj petorci Eurobasketa

Radiosarajevo.ba
Veliki uspjeh bh. košarkaša: Sani Čampara u idealnoj petorci Eurobasketa
Iako mladi bosanskohercegovački košarkaši nisu uspjeli ući u završnicu Europskog prvenstva u Slovačkoj, Sani Čampara koji je vodio ekipu u svim utakmicama napravio je značajan uspjeh, uvrstivši se u idealnu petorku prvenstva.

Zahvaljujući prosjeku od 21 poena po susretu, uz 3.5 asistencija i 2.2 skoka, zajedno s Arnasom Veličkom (Litvanija), Sergijem Martinezom (Španija), Ragipom Berkeom (Turska), te Nikolom Miškovićem (Srbija), stigao je do idealnog tima ovogodišnjeg juniorskog Eurobasketa.

Rame uz rame s najkorisnijim košarkašem prvenstva (MVP) Nikolom Miškovićem, koji je u finalu potopio Španiju s 23 poena, za veliko slavlje i zlato srbijanskoj reprezentaciji.

Ovo je još jedan značajan uspjeh Čampare, koji se nalazio u zlatnoj, kadetskoj generaciji bh. košarkaša, koja je zasjela na tron Starog kontinenta, te ga sigurno u budućnosti očekuje još mnogo takvih uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije